• Restaurant Bentinck

  Restaurant Bentinck
 • Restaurant Bentinck

  Restaurant Bentinck
 • Restaurant Bentinck

  Restaurant Bentinck
 • Restaurant Bentinck

  Restaurant Bentinck
 • Restaurant Bentinck

  Restaurant Bentinck

Eigentijds restaurant Bentinck geopend in monumentale stallen Amerongen

20-02-2017, 17:21 | Lezersnieuws | Restaurant Bentinck

Per 15 februari 2017 is restaurant Bentinck in Amerongen geopend, een eigentijds en betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt en waar groenten uit de kasteeltuin een belangrijke rol spelen. Bentinck heeft de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie en is gevestigd in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen.

Eigentijds restaurant in monumentale stal

Restaurant Bentinck is gevestigd in de voormalige paardenstallen en is gelegen op het voorplein van Kasteel Amerongen. Het monumentale pand heeft een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en heeft de sfeer en inrichting van een grootstedelijk restaurant gekregen, waarbij de historische elementen behouden zijn.

Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: "Bentinck staat voor een gezonde leefstijl en is een betaalbaar restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken. Chefs Simon Verkerk en Tommy Janssen en hun team koken met dagverse hoogwaardige ingrediënten. Daarbij spelen groente, fruit en kruiden die worden geoogst uit de op het kasteelterrein gelegen moestuin een belangrijke rol. Bentinck onderscheidt zich daarnaast met een spectaculaire chefs table, bijzondere bordpresentaties en kleine tafelbereidingen."

Warme materialen

Dat het hoge en imposante pand een van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland heeft, maakte de inbouw van het restaurant uitdagend. Peter-Paul Swijnenburg: "Overal zijn verhoogde vloeren aangebracht voor leidingwerk en voor extra comfort is vloerverwarming aangelegd. Voor de aankleding is gebruik gemaakt van warme materialen als leer, sisalkleden en een houten vloer met doorkijkjes naar de oude stenen vloer. Kunstenares Claudy Jongstra maakte speciaal voor de ruimte een wandtapijt, een echte eyecatcher.

Daarnaast zijn we trots op de spectaculaire chefstable op de vide die direct uitzicht biedt op de keuken. Deze skybox is aan de keukenzijde voorzien van een glazen wand van plafond tot vloer en is afsluitbaar, waardoor hij ook als private-dining-ruimte kan worden gebruikt."

Open

Restaurant Bentinck is van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur geopend voor lunch, afternoon tea, borrel en diner. Bentinck beschikt over een terras met een indrukwekkend uitzicht op kasteel Amerongen en verschillende ruimten voor private dining.