• Wethouder Sander Jansen opent de vergaderlocatie in Stationsvilla Princenhove naast station Driebergen-Zeist

    Beeldkracht.org|Robert Zwart

Eerste stationsvilla van Nederland opent naast station Driebergen-Zeist

16-01-2018, 13:10 | Lezersnieuws | Lynsey Dubbeld

Op 15 januari vond de officiële opening plaats van Stationsvilla Princenhove, pal naast treinstation Driebergen-Zeist. Het monumentale pand huisvest naast het kantoor van Areaal Advies ook een nieuwe vergaderruimte voor de regio Utrecht.

Het voormalige woonhuis Princenhove, aan de Driebergseweg 26 in Zeist, is een gemeentelijk monument dat in 1906 is gebouwd in de stijl van een Zwitsers chalet. Rond 2000 werd het pand gerenoveerd en in gebruik genomen als kantoor. Areaal Advies transformeerde het monument recent tot Stationsvilla Princenhove. De villa, vlak naast station Driebergen-Zeist, fungeert nu als thuisbasis voor de medewerkers van het kantoor én als een vergaderlocatie voor groepen van twee tot twaalf personen.

"De dynamische omgeving rond treinstation Driebergen-Zeist past helemaal bij ons dagelijkse werk: advies over ruimtelijke en economische ontwikkeling", vertelt Ellen Borgmeijer, die samen met Joost Nicasie aan het hoofd staat van Areaal Advies.

Geheel in lijn met de huidige trend om bedrijfsruimten multifunctioneel te benutten, heeft Areaal Advies het nieuwe kantoor ook voorzien van vergaderfaciliteiten. Op de bovenverdieping van Stationsvilla Princenhove bevindt zich een imposante vergaderruimte, die te huur is voor vergaderingen, workshops, trainingen, presentaties, netwerkbijeenkomsten en business meetings. "Deze vergaderlocatie is een aanwinst voor de regio", zei wethouder Sander Jansen van de gemeente Zeist bij de opening van het gebouw op 15 januari. "Het is mooi om te zien hoe een historisch pand een nieuwe bestemming krijgt die helemaal past bij de tijd van nu."

Pepijn Happel, 's werelds enige florateur en oprichter van adviesbureau Floration, vertelde bij de opening van Stationsvilla Princenhove over manieren om plezier, positiviteit en energie op de werkvloer te versterken. "Floreren is serious business, want het is een voorloper van succes - niet andersom." En dat is een boodschap die Areaal Advies als strategisch adviesbureau én als verhuurder van vergaderruimte nu uitdraagt in de sfeervolle Stationsvilla Princenhove.