• Carley en Hans ontvangen Warm Welkom door wethouder Rob Jorg

    RBT

Een warm welkom voor nieuwe bewoners in gemeente Utrechtse Heuvelrug

02-04-2019, 11:01 | Lezersnieuws | Sanne

Op vrijdag 22 maart jl. is in Driebergen het allereerste welkomstpakket voor nieuwe inwoners in de gemeente Utrechtse Heuvelrug uitgereikt door wethouder Rob Jorg. Samen met Biz3B, Vierhout van Wonderen Makelaars Taxateurs en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei ontvingen nieuwe inwoners Carley en Hans het allereerste exemplaar.

Het welkomstpakket, onder de naam Warm Welkom, bevat aanbiedingen van lokale ondernemers en heeft als doel om de bekendheid van het toeristisch-recreatieve aanbod onder (nieuwe) inwoners te vergroten, de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen in de verschillende kernen te stimuleren én het ambassadeurschap van (nieuwe) bewoners te bevorderen. Rob Jorg, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug: “We vinden het belangrijk dat nieuwe inwoners zich thuis voelen in onze gemeente, en snel de weg weten te vinden naar onze lokale ondernemers en recreatieve voorzieningen.”

Samenwerking met lokale ondernemers
Het RBT heeft in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, ondernemersverenigingen uit de gemeente en diverse makelaars het Warm Welkom pakket ontwikkeld. Ina Smit-Roest (voorzitter Biz3B): “Ondernemers en gemeente willen nieuwe inwoners hartelijk feliciteren en welkom heten in onze prachtige gemeente. De gezamenlijke ondernemers ontvangen hen met open armen.” Driebergen is de eerste kern van de gemeente waar het pakket wordt uitgereikt. Na Driebergen volgen ook de andere kernen van de gemeente. In totaal hebben bijna 100 ondernemers uit 7 kernen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zich aangesloten. De aanbiedingen variëren van kortingen op aankopen tot gratis producten en diensten.

Samenwerking met makelaars
In de eerste fase ontvangen 250 nieuwe inwoners van de gemeente het Warm Welkom pakket via hun makelaar. In de loop van 2019 vindt er een inhaalslag plaats en ontvangen nieuwe inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug van de afgelopen periode ook een pakket.

Welkomstevenement (nieuwe) inwoners
Naast het Warm Welkom pakket worden er door het jaar heen welkomstevenementen voor inwoners georganiseerd. Alle momenten hebben iets bijzonders: soms een ontmoeting met de burgemeester, soms de ontdekking van een normaal niet toegankelijke plek, of één van de andere ‘best bewaarde geheimen’ van gemeente Utrechtse Heuvelrug. In elk pakket vinden (nieuwe) inwoners een uitnodiging voor een welkomstevenement.