• Trainer Jorrit Bergsma vermaakt de jeugd. Foto: J. Slettenhaar

  • De selectie presenteert zich. Foto: J. Slettenhaar

Drukke weken voor Dalto/BNApp.nl

25-10-2015, 16:30 | Lezersnieuws | communicatie Dalto

De veldcompetitie is nog maar net afgelopen of de selectie van Dalto is alweer met de voorbereiding begonnen voor het nieuwe Korfbal League seizoen. Deze voorbereiding begon met een fandag voor alle jeugd- en niet jeugdleden van 4 - 16 jaar. Net voor deze fandag kwam het nieuws dat

twee korfbalsters van het nationale team van Chinees Taipei naar Dalto komen. Ya-Wen Li (21 jaar, roepnaam Wen), Chou-Ying Li (26 jaar, roepnaam Joyce) versterken dit Korfbal League-seizoen, dat eind november begint, het Driebergse vlaggenschip dat onder leiding staat van Jorrit Bergsma en Ben Verbree. Beide dames nemen eerst deel aan het WK in Belgie en sluiten vervolgens aan. Zij verblijven bij een gastgezin in Driebergen.

De fandag in sporthal Hoenderdaal was een groot succes met vele jeugdige belangstellenden die de leden van de selectie de hemd van het lijf vroegen, met hen op de foto gingen en korfbalspelletjes speelden. Aansluitend werden er twee oefenwedstrijden gespeeld tegen Blauw Wit Amsterdam.

Vervolgens werd er drie keer getraind en afgelopen weekend stond de Profi Lease cup op het programma. De tegenstanders waren Sporting Delta (37-22 winst) en Nieuwerkerk (25-24 winst). Dit betekende de eerste prijs van het seizoen. De selectie speelt in de voorbereiding nog oefenwedstrijden tegen DOS'46, Fortuna, PKC, SKF en Deetos. Het Korfbal League seizoen begint op zaterdag 28 november met een heuse streekderby uit tegen DVO.