• Flyer van Diesel, met contactgegevens eigenaar

    wioa

Diesel vermist

15-07-2018, 21:35 | Lezersnieuws | Tim Paul

Beste lezer,

Ik vraag uw hulp voor het volgende:

Op 17 juni is het hondje Diesel van Frieda vermist geraakt in Veenendaal. De vrijwilligers van stichting ‘Waar is onze Angel?’ zijn al snel ingeschakeld om te komen helpen bij deze vermissing.
Diesel bleek een avontuurlijk hondje, want al snel kwamen de berichten op Twitter dat de treinen stapvoets moesten rijden. Wat bleek Diesel liep op het spoor. 

Omdat er een tijdje geen zichtmeldingen van Diesel waren, hebben we bij de eerste zichtmelding die we kregen een speurhond, gespecialiseerd in het zoeken naar vermiste honden, ingezet. Deze liep, na eerst een groot deel van Veenendaal door te zijn gegaan naar het Bos van Prattenburg. Maar in het bos mocht helaas niet geflyerd worden, of gezocht buiten de paden (wat nodig is, omdat een hond in wildmodus zich heel goed kan verstoppen.) Er volgde een aantal meldingen, maar steeds was het niet helemaal zeker of het Diesel was. Een foto werd nooit genomen.

Maandag 9 juli 2018 was er weer wat hoop. Diesel is met zijn korte beentjes naar Leersum gelopen. Om erachter te komen of dit Diesel was, is dezelfde speurhond met zijn geleider weer gekomen. En ja, het hondje in Leersum is Diesel. De speurhond werd steeds enthousiaster, ging harder lopen, waardoor zijn geleider wist: Dit is Diesel en hij is hier niet heel lang geleden geweest. (Het spoor was vers.) De hond deed zeer goeds zijn best en bleef het spoor volgen tot een hek bij een bungalowpark. Daar stopte het spoor abrupt. Na het afzoeken van de omgeving van het hek aan de kant waar ze stonden en het controleren van het gebied aan de andere kant van het hek. Diesel is bij dit hek waarschijnlijk opgepakt en meegenomen.

Met dit gegeven in het achterhoofd zouden we mensen in heel Nederland willen vragen uit te kijken naar Diesel. Hij moet ergens zijn en zo snel mogelijk terug naar Frieda, zijn baasje.