• De sterke vrouwen van boekhandel Jacques Baas: (vlnr) Yoska, Saskia, Judith en Petra.

    Gerdien Verhoef

De sterke vrouwen van boekhandel Jacques Baas

15-03-2019, 17:09 | Lezersnieuws | Lars

Zaterdag 23 maart begint de Boekenweek, het hoogtepunt in het literaire jaar. De bekendmaking door Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek van het thema van de Boekenweek 2019 (De moeder de vrouw, naar het gedicht van Martinus Nijhoff) in combinatie met de keuze voor twee mannelijke auteurs voor zowel het Boekenweekgeschenk als het essay was aanleiding tot een publieke discussie. 

Boekhandel Jacques Baas geeft zo zijn eigen invulling aan het thema: Sterke vrouwen. "Het wordt hoe dan ook weer een prachtig boekenfeest", aldus eigenaresse Petra van de Ven. Op woensdagmiddag 27 maart is de Driebergse schrijfster Liesbeth Willemars aanwezig. Zij schreef het Alpenkookboek en zal kleine hapjes en drankjes uit dit boek serveren.

Het Boekenweekgeschenk is geschreven door Jan Siebelink. Lezers krijgen het boekje tijdens de Boekenweek van hun boekhandelaar cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Het Boekenweekessay van Murat Isik is in de Boekenweek voor € 3,75 verkrijgbaar in de boekwinkel.
De Boekenweek duurt tot en met 30 maart. Op 31 maart kunt u gratis reizen met de trein op vertoon van uw boekenweekgeschenk.