de donderberg rotonde

19-06-2018, 19:55 | Lezersnieuws | Tjeerd

DE DONDERBERG ROTONDE:

BVH LOKAAL VINDT DAT HET COLLEGE ACTIEF MOET WORDEN MBT DE ROTONDE BIJ DE DONDERBERG! NU DAT DE PROVINCIE HAAR EERSTE VOORSTEL HEEFT INGETROKKEN MOET HET GEMEENTEBESTUUR, EENSGEZIND, LATEN WETEN DAT BIJ EEN AANPASSING VAN DE ROTONDE VAN DE DONDERBERG ALLEEN EEN TUNNEL ACCEPTABEL IS. DAT IS NIET EEN TUNNEL VOOR EVEN MAAR ZO’N TUNNEL ZAL VELE GENERATIES SCHOOLGAANDE KINDEREN VEILIG VOORBIJ DEZE DRUKKE ROTONDE BRENGEN!

HET GEMEENTEBESTUUR MOET VOOR HAAR INWONERS STAAN. DE GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG KRIJGT VAN DE PROVINCIE NIEUWBOUW PLANNEN OPGELEGD EN DAAR ZULLEN OOK JONGE GEZINNEN NAARTOE TREKKEN. DUS OOK MEER SCHOOLGAANDE JEUGD IN DE NABIJE TOEKOMST!

DE BVH LOKAAL IS VERBAASD DAT ER MET GEEN WOORD DOOR HET COLLEGE GEREPT WORDT TIJDENS DE PRESENTATIE VAN HET ‘VUELTA EVENEMENT’ DAT DE PROVINCIE VOOR EEN SLORDIGE EURO. 2,1MILJOEN WIL STEUNEN TERWIJL DIT GROFWEG HET GROOTSTE DEEL VAN DE ONDERTUNNELING BIJ DE ROTONDO ZOU DEKKEN! DIT EVENEMENT, MET 3 ETAPPES IN ONZE BUURTEN EEN ZEKERE TOERISTISCHE WAARDE, WORDT OOK GESTEUND DOOR ONS COLLEGE, LAZEN WIJ, MAAR EEN TUNNEL HEEFT EEN LANGJARIGE WAARDE VOOR DE, JONGE, INWONERS VAN AMERONGEN, LEERSUM EN DOORN EN VELE GENERATIES NA HEN. DE VUELTA IS EEN EENMALIG GEBEUREN, SPORTIEF, GEZOND EN EEN ECONOMISCHE TREKKRACHT MAAR TOCH EENMALIG.

VANUIT DE BVH ACHTERBAN ZIJN IDEEEN EN BEREKENINGEN AANGEREIKT WAARUIT NAAR VOREN KOMT DAT ZO’N ONDERTUNNELING ROND DE 2 MILJOEN EURO ZOU KOMEN. HET COLLEGE ZOU DE KOSTEN ZELF KUNNEN OPVRAGEN NU ER IN AMERSFOORT EEN ONDERTUNNELING VOOR FIETSERS, SPECIAAL SCHOOLGAANDE JEUGD, WORDT AANGELEGD, DE ZG ‘HERTENKOP’.

DE BVH LOKAAL IS VOOR EEN ROTONDE MET ONDERTUNNELING EN DAAGT HET COLLEGE EN COLLEGEPARTIJEN UIT OM EEN STANDPUNT IN TE NEMEN VOOR ONDERTUNNELING, TEGEN EEN BYPASS-ROTONDE WAAR FIETSERS GEEN VOORRANG MEER KRIJGEN EN ALS HET MOET, TEGEN DE VUELTA TBV HAAR EIGEN INWONERS!