• Suzanne Pepping

    Saskia op de Weegh

Dag van de Moeiteloosheid 2018

21-02-2018, 15:21 | Lezersnieuws | Suzanne Pepping Hartgroeien

Op maandag 16 april aanstaande organiseert Hartgroeien de Dag van de Moeiteloosheid. Tijdens deze dag ervaren tachtig leiders en professionals hoe het is om (samen) te werken zonder moeite en hoe zij dat in hun organisatie en/of team kunnen implementeren. Het event vindt plaats in Arnhem, van 16.00 tot 20.00 uur. Aanmelden kan via www.hartgroeien.nl/dagvandemoeiteloosheid.

Op de Dag van de Moeiteloosheid staat (samen)werken zonder moeite centraal. Niet omdat je de moeilijke dingen uit de weg gaat. Werken zonder moeite betekent dat wat je doet klopt. Dat je mét energie werkt en dat je blijft bij de bedoeling. Het resultaat? Maximale impact, resultaten en optimale samenwerking.

Waarom?

Voor Suzanne Pepping van Hartgroeien is het duidelijk: "Het gaat mij aan het hart om te zien hoeveel energie er in organisaties verloren gaat, en hoeveel talent onbenut blijft. Dat doet iets met mensen. Terwijl het ook anders kan! Werken zonder moeite zet mensen én organisaties in hun kracht, zorgt voor flow en maakt dingen mogelijk die eerder niet mogelijk leken."

Het programma

De Dag van de Moeiteloosheid bestaat uit een zeer divers programma met aansprekende workshops, ervaringsverhalen uit organisaties en inspirerende sprekers.

16.00 uur: Start Dag van de Moeiteloosheid

Welkomstwoord door Suzanne Pepping en keynote 'Maak 't een makkie' door Gijs van Bilsen

16.30 uur: Workshops

17.45 uur: Diner

18.30 uur: Open space

19.30 uur: Keynote 'Nieuwe Paden Banen' door Saskia op de Weegh

19.55 uur: Afsluiting Dag van de Moeiteloosheid

Slotwoord door Suzanne Pepping en gelegenheid tot napraten met borrel

De kosten voor de Dag van Moeiteloosheid bedragen 250 euro (geheel verzorgd, inclusief diner).

Aanmelden kan via www.hartgroeien.nl/dagvandemoeiteloosheid.

Over Hartgroeien

Hartgroeien, gevestigd in Doorn, realiseert groei in organisaties en persoonlijk talent. Altijd op zoek naar 'de bedoeling' helpt zij mensen en organisaties en mensen in organisaties naar moeiteloze groei van kracht en impact. Met trajecten die zijn afgebakend in tijd, zorgt zij voor ontwikkeling op momenten waar de impact het grootst is, zoals de startperiode van leidinggevenden, young professionals, bij stagnatie of juist snelle groeisituaties in organisaties.