• D66 bezoekt de Knuffelweide in Amerongen

D66 bezoekt Amerongen

02-03-2016, 21:40 | Lezersnieuws | Hugo Prakke

Een uitgebreide delegatie van D66 Utrechtse Heuvelrug bracht onlangs een bezoek aan Amerongen om bijgepraat te worden over de diverse ontwikkelingen in dit dorp.

In Allemanswaard begon men met een gesprek met het dorpsnetwerk Amerongen dat, net als D66, pleit voor een groter budget voor dorpsgericht werken, minder regels en een uitbreiding van het aantal uren van de dorpscoördinator. Erg mooi om het enthousiasme van deze betrokken Amerongers te horen.

Vervolgens was er een gesprek met het bewonerscomité Koenestraat waarmee D66 al langer in gesprek is. Het was goed om te horen dat er inmiddels vanuit het bewonerscomité een plan ligt bij de wethouder voor een aantal verkeerskundige maatregelen in 2016. Ook D66 vindt het belangrijk dat er dit jaar echt stappen worden gezet. We zullen de wethouder hierop aanspreken.

Nadat we door fietscafe De Proloog (open per 1 april 2016 in Allemanswaard) werden geïnformeerd over de inspirerende plannen (onder andere het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) ging de delegatie naar het zendingshuis Bethesda waar de zusters ons vertelden over hun sociale werkzaamheden, onder andere op de dorpsakker (de Parel). Wat een mooi initiatief. Geconcludeerd werd dat D66 aandacht gaat vragen voor een kleine, sanitaire ruimte om de vele vrijwilligers iets meer comfort te bieden.

Aan het eind van de ochtend werd een bezoek aan de Knuffelweide gebracht, ook zo'n mooi voorbeeld van de kracht van de gemeenschap van Amerongen. Vele bezoekers vinden inmiddels hun weg hier naartoe, waar niet alleen vrijwilligers de boel draaiende houden, maar ook kinderen hun maatschappelijke stage kunnen afleggen.

Al met al was het een enerverende ochtend die de kracht van Amerongen uitstekend laat zien. D66 pakt de besproken punten op en houdt contact met de verschillende organisaties.

Jaarlijks bezoekt D66 alle dorpen in onze gemeente. In april is Leersum aan de beurt.