• Stichts Mannenkoor onder leiding van Piet van der Sanden

    Roos van der Sanden
  • Stichts Mannenkoor - prachtig koor

    Roos van der Sanden
  • SMK kerstconcert Doorn 21 december 2016

    Ralf Kruis

Cursus Koorscholing bij Stichts Mannenkoor

14-01-2017, 16:22 | Lezersnieuws | Stichts Mannenkoor - Ruud Kruis

Veel mannen werpen voor zichzelf een drempel op om te gaan zingen bij een koor: "ik kan niet zingen", "ik heb nog nooit in een koor gezongen", "wat dit koor doet is voor mij te hoog gegrepen" etcetera, etcetera.

Maar misschien wil je toch wel graag mee kunnen doen in zo'n prachtig koor.

En in november 2018 neemt het koor weer deel aan een groot concert in de Royal Albert Hall in Londen en daar wil je toch bij zijn!

Het Stichts Mannenkoor uit Driebergen wil graag de drempel om binnen te komen verlagen en biedt je, als je belangstelling hebt, een cursus koorscholing aan volgens het handboek voor beginnende koorzangers "Ontdek je Stem". Een cursusboek krijg je in bruikleen beschikbaar.

Deze koorscholing is geheel gratis, zonder verdere verplichtingen!

De basistechnieken van het zingen worden geleerd, zoals o.a. een goede houding, het gebruik van je adem en natuurlijk het gebruik van je stem; tevens wordt er enige uitleg over de noten gegeven.

De cursus wordt gegeven door dirigent Piet van der Sanden, voorafgaand aan de wekelijkse repetitie van het koor, in De Bron in Driebergen van 18:45 tot 19:45 uur.

Als je wilt, kun je aansluitend gerust aanwezig blijven bij (een deel van) de repetitie.

De cursus duurt 8 weken en is gepland op de volgende data: 2, 9, 16, 23, 30 maart, 6, 13, 20 april steeds op een donderdag.

Als je niet alle data kunt, is dat absoluut geen belemmering voor deelname.

Voor meer informatie kun je gerust even bellen: 06 23452605 (Ruud Kruis).

Ook op de website kun je verdere informatie vinden: http://www.stichtsmannenkoor.nl

Als je wilt meedoen, geef je dan zo spoedig mogelijk op per mail aan het secretariaat: secretariaat@stichtsmannenkoor.nl