• Quirine Viersen

    Jelmer de Haas
  • Concertgebouw Kamerorkest

    nb

Concertgebouw Kamerorkest & Quirine Viersen cello

11-10-2017, 23:40 | Lezersnieuws | Henk van Ginkel

Quirine Viersen: "Wanneer ik cello speel, vertel ik vooral een verhaal"

Met het Concertgebouw Kamerorkest speelt Quirine Viersen Haydns beroemdste celloconcert. Het Concertgebouw Kamerorkest presenteert er een mooi klassiek programma omheen.

Quirine won in 1994 als eerste Nederlandse een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours in Moskou, werd datzelfde jaar gelauwerd met de Nederlandse Muziekprijs en won in 2000 de Young Artist Award van de Credit Suisse. Quirine Viersen behoort tot de top van internationaal geroemde cellisten. Ze speelde samen met vermaarde orkesten als de Wiener Philharmoniker, de Filharmonie van Vlaanderen, het Koninklijk Concertgebouworkest en met vrijwel alle andere Nederlandse orkesten en ensembles. Met pianiste Silke Avenhaus vormt Quirine Viersen een vast duo waarmee zij onder meer vijf succesvolle Cd's heeft gemaakt. Veel bijval kreeg ze voor haar project rond de cellosuites van Bach, met een Cd-opname en tal van concerten, voornamelijk in de verstilde sfeer van kleine kerken in Nederland en daarbuiten. 'Dwalen door deze suites is dwalen door een universum vol verhalen, emoties, kleuren en geuren.' zegt Quirine Viersen over dit project. Het is muziek die prachtig tot uiting komt op haar Joseph Guarnerius, Filius Andreae cello uit 1715.

Quirine speelt met het Concertgebouw Kamerorkest, in feite een afgeslankt Koninklijk Concertgebouworkest, Haydns beroemde celloconcert in C. Reken maar dat dit een bijzondere uitvoering wordt. Ook de andere werken zijn koren op de molen van het orkest. Van Bachs Kunst der Fuge via Mozarts charmante Symfonie nr. 29 naar Weberns zeer romantische Langsamer Satz uit 1905 is een mooi stukje muziekgeschiedenis in vogelvlucht.

Programma

J.S. Bach: Kunst der Fuge Contrapunctus I - IV BWV 1080

J. Haydn: Celloconcert in C

A. Webern: Langsamer Satz

W.A. Mozart: Symfonie nr. 29 in A

Prijzen

€ 35 | CJP/Student € 20 | Jeugd t/m 18 jaar gratis

informatie en kaarten www.klassiekaanderijn.nl

Zaterdag 28 oktober 2017 | 20:15 uur

Cunerakerk Rhenen