• kampioenen!

    Leo TK

Clubkampioenschappen Strokeplay 2019Doornse Golf Club

20-05-2019, 12:40 | Lezersnieuws | Doornse

Op zondag 19 mei zijn de eerste DGC clubkampioenen 2019 bekend geworden. Na een prachtige dag, waar 36 holes strokeplay werden gespeeld kon de organisatie, Tineke en Irma, de bekers uitreiken aan Maya Luttikhuis en Edie Delvaux ! Jullie beiden van harte gefeliciteerd met dit mooie succes !

Irma en Tineke hadden een zware taak om deze dag goed te plannen. Enkele late afzeggingen zorgden op het laatste moment voor wat geschuif in de flight indeling. Maar 10 over 10 trokken wij met ca 30 spelers goed gemutst de baan in. Het begon wat fris en er was enige angst voor onweer in de middag. Maar in de loop van de ochtend kwam de zon te voorschijn en liep de temperatuur snel naar een aangenaam niveau.

Niet alle spelers hadden het gevoel hun eigenlijke niveau te bereiken, maar de stemming leed er zeker niet onder en het werd een zeer gezellige golfdag.
Opvallend was, dat ongeacht het succes dat men had, de wedstrijden tot het eind toe serieus werden gespeeld. Dat werd des te duidelijker, toen wij voor de 2e ronde van 18 holes de baan in gingen. Flights werden opnieuw ingedeeld o.b.v. het resultaat in de 1e 18 holes. Binnen de flights werden daarna ware matchplaywedstrijden gespeeld. De resultaten waren er ook naar en de verschillen tussen de spelers werden binnen de flights vaak kleiner. Dit alles leidde tot een spannende wedstrijd en mooie resultaten.
De uitslag van de ClubKampioenschappen Strokeplay 2019:
DGC Clubkampioen Strokeplay 2019 Dames: Maya Luttikhuis
DGC Clubkampioen Strokeplay 2019 Heren : Edie Delvaux
2e plaatsen: Marjolein de Vos en Ed Waelpoel
3e plaatsen: Tineke Alflen en Hans Renkema