• The Blind Run: geblinddoekt hardlopen voor het goede doel.

    Vereniging Bartimeus Sonneheerdt

The Blind Run, unieke sponsorloop op 8 oktober in Doorn

24-08-2016, 14:41 | Lezersnieuws | Vereniging Bartimeus Sonneheerdt

De vakantie is voorbij, in de Utrechtse Heuvelrug zijn de scholen weer begonnen. Kinderen met een visuele beperking verdienen ook het beste onderwijs. Daarom vindt op 8 oktober in Doorn The Blind Run plaats. Een unieke sponsorloop om geld in te zamelen voor betere kansen voor blinde kinderen.

Zaterdag 8 oktober organiseert Vereniging Bartiméus Sonneheerdt voor de derde keer The Blind Run. Ditmaal op het terrein van Bartiméus in Doorn. Deelnemers aan The Blind Run lopen in duo's. De ene loper kan wel zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend. Zo loop je samen in anderhalf uur zoveel mogelijk kilometers, verbonden door een lint.

Onderwijsproject

Aline Soerdjepal van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt: "Het doel van The Blind Run is zo veel mogelijk geld inzamelen voor blinde kinderen. Dit jaar gaat de opbrengst opnieuw naar een onderwijsproject. Op de Bartiméus scholen in Zeist en Lochem willen we investeren in de ontwikkeling van modern, digitaal onderwijs dat speciaal is afgestemd op de leerlingen met een visuele beperking. Het team van Bartiméus Onderwijs wil daarvoor bestaande digitale lesmethodes aanpassen en moderne onderwijsmiddelen zoals digiborden en verrijdbare grote beeldschermen aanschaffen. Kortom, de leerlingen alles bieden wat ze nodig hebben om goed mee te kunnen komen in onze snel veranderende samenleving."

Supportershome

"Wij hopen op 8 oktober heel veel deelnemers uit de Utrechtse Heuvelrug aan de start van The Blind Run te zien. We lopen over een bosrijk parcours, op het terrein van Bartiméus in Doorn. De historische moestuin is ons gezellige supportershome. Daar is alle gelegenheid voor een hapje en een drankje en is er ruim plaats voor je supporters."

Schrijf je in

"Dus, wie durft het aan? Lopen zonder te zien waar je je voeten neerzet? Blind vertrouwen op je duo-runner? Of neem je de verantwoordelijkheid voor een niet-ziende loper? Wij dagen je uit om een loopmaatje te zoeken en je als duo in te schrijven. Verleg eens je grenzen en loop tegelijkertijd geld bij elkaar voor dit belangrijke onderwijsproject voor blinde en slechtziende kinderen."

Meer informatie en aanmelden: www.theblindrun.nl.