• Start The Blind Run 2017

    Wendy van Bree

The Blind Run 2018: inschrijving is gestart

14-06-2018, 15:31 | Lezersnieuws | annemijn

Zaterdag 13 oktober is het weer tijd voor The Blind Run, waarbij de deelnemers blind hardlopen voor blind sporten. Deze extra feestelijke jubileumeditie vindt plaats in Zeist. Inschrijven kan vanaf nu; vanwege het vijfjarig lustrum is deelname gratis.

Bij The Blind Run lopen de deelnemers in duo’s, twee aan twee. Elk tweetal is met elkaar verbonden door een band. De ene loper is ziend, de ander is geblinddoekt of heeft een visuele beperking. Dat maakt lopen lastig, spannend én een kwestie van vertrouwen. Zo vraagt de organisatie aandacht voor een van de aspecten van het leven met een visuele beperking.

Sportprojecten
Daarnaast zamelt elke deelnemer zo veel mogelijk geld in voor belangrijke sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen. Sporten is gezond en leuk, maar voor mensen met een visuele beperking zijn er nog steeds veel te weinig mogelijkheden om aan sport te doen. Met de opbrengst van The Blind Run worden onder andere multisportdagen en sportclinics mogelijk gemaakt.

Zeist
The Blind Run wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor mensen met een visuele beperking, bestaande uit Bartiméus, de Oogvereniging en Running Blind. Dit jaar wordt het parcours uitgezet rondom het terrein van Bartiméus in Zeist, zodat ook de blinde en slechtziende bewoners volop betrokken zijn bij het evenement.

Deelname is gratis
Samen lopen met je man, vrouw, kind, buurman, opa, oma, vriend of collega, het kan allemaal. Duo’s schrijven zich samen in. Omdat The Blind Run vijf jaar bestaat, is deelname gratis, zodat iedereen mee kan doen.

Meer informatie en inschrijven: www.theblindrun.nl