Bijenvereniging Driebergen-Doorn houdt cursus bijenhouden

11-01-2017, 21:00 | Lezersnieuws | Rien de Klerk

Ook in 2017 organiseert de bijenvereniging Driebergen-Doorn de Basiscursus Bijenhouden. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leven van bijen en geboeid worden door bloemen en planten in de eigen omgeving is het houden van bijen een hobby die u dichter tot de natuur brengt. Prettig bij-product is uiteraard de honing. Hoe aardig is het om iemand een potje honing van de eigen bijen cadeau te kunnen doen.

Misschien heeft u wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat dus echt de kans om het te doen.

Het doel van de Basiscursus Bijenhouden is om mensen die geïnteresseerd zijn in honingbijen te leren hoe met bijenvolken om te gaan en ze vakbekwaam te behandelen. De cursus bestaat uit een aantal theorielessen welke in Austerlitz worden gegeven. De praktijklessen bij de bijenkasten worden gegeven op het landgoed 'De Reehorst' in Driebergen. De cursus wordt afgesloten met een examen wat met goed gevolg het NBV-diploma oplevert. Hierna mag u zich imker noemen. In het jaar waarin men de cursus volgt ontvangt u acht keer per jaar het blad Bijenhouden.

Voor meer informatie over kosten en data kunt u kijken op de website van de NBV, www.bijenhouders.nl of contact opnemen met:

Rien de Klerk per mail r.klerk@planet.nl.