• Barokorkest o.l.v. Viola de Hoog

    nvt

Barok muziek in de Andrieskerk

05-11-2017, 22:21 | Lezersnieuws | Jacqueline Ruijs

Na de smaakvolle amuse in de vorm van een spetterend Gipsyconcert op 13 oktober beginnen we onze zesdelige concertserie van het seizoen 2017/2018 op vrijdag 10 november met het programma "Soloconcerten uit de Barok".

In de loop van die vrijdagmorgen worden de instrumenten al in De Andrieskerk afgeleverd, deze keer met o.a. drie klavecimbels, die zullen klinken in het spectaculaire concert voor drie klavecimbels in C groot van Johann Sebastiaan Bach. Dat is het terechte slotstuk van een uiterst boeiend programma waarin Telemann, Vivaldi en Boccherini ook aan bod komen.

In de loop van de middag is dan het 22-koppige gezelschap uit Utrecht aangekomen. Onder leiding van Viola de Hoog, hun erudiete docent, worden de puntjes op de i gezet. Dat is een voorrecht. Viola de Hoog heeft met de muzikale groten der aarde gespeeld en heeft een internationale carrière doorlopen die absoluut tot de verbeelding spreekt. Het zal je leraar maar zijn!

En dan, tegen het einde van de middag, is er een moment van ontspanning. De jonge musici werpen zich op de heerlijke maaltijd, die de bestuursleden van de Vrienden van de Andrieskerk voor hun hebben bereid,....... Amerongse gastvrijheid, die bij het Utrechts Conservatorium al spreekwoordelijk is.

Daarna kleden de jonge musici zich in het zwart en bereiden zich, ook mentaal, voor op de dingen die komen gaan. Van iedereen wordt een topprestatie verwacht en dat vereist opperste concentratie.

En dan komt u zo tussen half acht en acht uur in de altijd sfeervolle Andrieskerk binnen. U weet zich uiterst welkom. Er is al heel veel gebeurd, waar u vanzelfsprekend geen zorgen over heeft of hoeft te hebben. De bestuursleden zien dat de klok van achten slaat en het muzikale festijn begint. Ze hopen en bidden dat het weer een memorabele avond wordt, in welk geval zij hun beloning al hebben geïncasseerd.

Viva la musica. Komt u ook?

Meer informatie op www.andrieskerk.nl