• De spannende laatste ronde met vlnr. Arnoud Huibers, Johan de Groot, Gert Legemaat en Eric Bies

    NN

Arnoud Huibers clubkampioen schaken

09-06-2018, 21:13 | Lezersnieuws | Rob

De Schaakvereniging Doorn-Driebergen heeft een nieuwe kampioen: Arnoud Huibers, nog pas twee jaar lid van de club. Hij  had ruim tien jaar niet meer in clubverband geschaakt toen hij in de zomer van 2016, na zijn verhuizing naar Amerongen, zijn opwachting maakte op de club in Driebergen. Dat hij zo lang niet geschaakt had was nogal opmerkelijk want in zijn jonge jaren was hij een fanatieke liefhebber geweest. Hij leerde het spel toen hij acht was van een enkele jaren oudere buurjongen. Dat was niemand minder dan de latere internationaal meester Leon Pliester. ‘Schaken laat je nooit meer los’, zo merkte Arnoud op, toen hij eenmaal de weg naar de Driebergse club had gevonden. Hij lijkt weer even fanatiek als in zijn scholierentijd.

Het eerste jaar moest hij nog warm draaien, maar in het afgelopen seizoen raakte hij goed op dreef. In februari plaatste hij zich voor de kampioensgroep waarin de zes hoogst geplaatsten in een dubbelrondige competitie gingen strijden om de titel. Lange tijd zag het ernaar uit dat het zou uitmonden in een tweekamp tussen regerend kampioen Eric Bies en de vroegere (meervoudige) kampioen Johan de Groot. De laatste ronde bracht echter een verrassende ontknoping. Arnoud stond een punt achter op Bies en een halve punt op De Groot. Door zelf te winnen van Bies en doordat De Groot verloor van de reeds uitgeschakelde Gert Legemaat eindigde hij naast Bies bovenaan. Omdat bij gelijk eindigen het onderlinge resultaat de doorslag geeft mag Arnoud zich de nieuwe clubkampioen noemen. Het kwam, ook voor hem zelf, als een grote verrassing. Maar wel dik verdiend. 

Op 14 juni houdt de Schaakvereniging Doorn-Driebergen zijn laatste clubavond voor het zomerreces. Het nieuwe seizoen start op donderdag 23 augustus met het traditionele Henk Strijlandtoernooi. Dat is een zogenaamd Rapidtoernooi (de spelers krijgen 20 minuten bedenktijd voor een partij) waaraan ook niet-leden kunnen meedoen. De speelzaal is in Nieuw Salem bij de Grote Kerk in Driebergen. Meer informatie op de website: www.svdoorndriebergen.nl