• Sophie in 't Veld (D66)

    D66

31 maart: Thema avond over Oekraïne-referendum met Sophie In 't Veld (D66)

26-03-2016, 21:30 | Lezersnieuws | Marian van Driel

Waar stemmen we op 6 april eigenlijk voor of tegen? En wat is het perspectief voor de inwoners van Oekraïne? Wie beter geïnformeerd wil worden over de ins en outs van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne kan op 31 maart terecht in Antropia in Driebergen bij een thema avond over dit onderwerp georganiseerd door D66 Zeist en Utrechtse Heuvelrug.

Sprekers zijn Sophie in 't Veld en Hella Rottenberg.

Sophie in 't Veld is sinds 2004 namens D66 lid van de liberale fractie in het Europees Parlement (ALDE). Ze is fractievoorzitter van de 4 koppige D66 fractie en heeft de onderwerpen Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en Burgerlijke Vrijheden in haar portefeuille.

Sophie was onlangs in Kiev. Ze geeft algemene informatie over het Associatieverdrag en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ook andere belangrijke Europese thema's zoals het vluchtelingen vraagstuk kunnen aan de orde komen.

Het thema van de inleiding van Hella Rottenberg is: Het Oekraïense perspectief .

Hella is slavist en journalist. Als correspondent voor de Volkskrant versloeg ze in de jaren negentig het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Ze was onlangs in Kiev om met hervormers te praten. Samen met collega's Laura Starink en Hubert Smeets richt ze nu een kennisplatform over Rusland en omgeving op, Raam op Rusland. Ze zal een film laten zien die in Oekraïne is opgenomen en geeft daarna een toelichting en extra informatie.

Michel Groothuizen, D66 Statenlid, treedt op als avondvoorzitter.

D66 is voor een sterk Nederland in een sterk Europa en is voorstander van samenwerking met Oekraïne. Samenwerking draagt bij aan veilige buitengrenzen, bescherming van mensenrechten en bevordert vrije handel.

Op 6 april vindt het referendum over het zgn. Associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne plaats.

D66 Utrechtse Heuvelrug en D66 Zeist organiseren deze bijeenkomst omdat zij het belangrijk vinden dat mensen goed op de hoogte zijn van het onderwerp van dit eerste raadgevend referendum in Nederland, de afspraken tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Ieder die belangstelling heeft is van harte welkom op

donderdag 31 maart 2016 van 19.30 uur tot 21.00 uur

in de Grote Tuinzaal van Cultuur- en Congrescentrum Antropia,

Hoofdstraat 8 3972 LA Driebergen.(bij het Station Driebergen/Zeist)

De zaal is open vanaf 19.00 uur