• Start 6km 3bergenLOOP

    Wim de Bruijne

15e Editie 3bergenLOOP groot succes

12-03-2019, 15:32 | Lezersnieuws | Florentine

Organisatie en deelnemers kijken tevreden terug op de 3bergenLOOP. Ondanks de regen van de voorgaande dagen lagen de parcoursen er prima bij en brak zelfs af en toe de zon door.  

De PlanetHappy Kidsrun had dit jaar met 420 kinderen een record aantal deelnemers. De 4-jarigen hadden voor het eerst een eigen startblok. Daarna volgenden de oudere kinderen verdeeld over drie leeftijdsgroepen. Zij liepen afhankelijk van leeftijd 750 of 1500 m. Naast prijzen voor de snelste drie deelnemers waren er ook scholenprijzen die door Speelgoedwinkel Planet Happy beschikbaar zijn gesteld. De Coolsma, Dolfijn en Zonheuvel gingen hier mee vandoor.

De volwassen lopers konden kiezen uit drie afstanden: de 6 km, 12,5 km en halve marathon. De lopers hebben een mooie route gerend door de natuurgebieden van Bornia-Heidestein, Hoog Stameren en Moersbergen. Vanwege de lustrum editie kregen alle lopers na afloop een fraaie medaille. En zoals altijd werden de lopers verwend met erwtensoep (van slagerij Marlet) en appels. 

De snelste lopers waren op de 6 km Saskia van Vught (Driebergen-Rijsenburg) in 23 min. 00 sec. en Jeroen Rodenburg (Utrecht) in 21 min. 51 sec.

De 12,5 km werd gewonnen door Thomas Luttikhold (Utrecht) in 45 min 42 sec. Renee Ligteringen (Zeist) zegevierde in een tijd van 51 min 20 sec bij de dames. Op de halve marathon wonnen Simche Heringa (Utrecht) in 1u 30 min. 44 sec. bij de dames en Henk Galenkamp (Hilversum) in 1 u 18 min. 35 sec. bij de heren. Sponsor Sport 2000 stelde extra prijzen beschikbaar voor de snelste deelnemers uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 

Naast een bijdrage aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de terreineigenaren hebben de deelnemers aan de 3bergenLOOP ook een bedrag van € 2707,- bij elkaar verzameld voor Vereniging paardrijden Lis Hartel. Bij deze manege kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een kleinere of een grotere beperking paardrijden. Dankzij de bijdrage van de 3bergenLOOP kan Lis Hartel een nieuw paard aanschaffen.

Ruim 100 vrijwilligers, Aurora, scouts van de Dr Hermansgroep en sponsoren hebben het evenement mogelijk gemaakt. 7 maart 2020 staat de 16e editie van de 3bergenLOOP gepland. Schrijft u het vast in de agenda?