• Inzet van de jeugd in maart 2016

    Cees Keur

Zwerfafval, een grote ergernis voor velen

06-03-2017, 22:51 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 7 maart 2017, 22:21 tot vrijdag 24 maart 2017, 00:00

Locatie:

, Amerongen
Kasteel Amerongen
Amerongen

LEERSUM Zwerfafval is een grote ergernis voor velen. Daarom wordt op zaterdag 25 maart in Amerongen en Leersum deelgenomen aan de Nationale Schoonmaakdag.

,,Het verzamelen van zwerfafval heeft een positieve werking, want we zien een vermindering van het te verzamelen afval. Waar veel vuil ligt, wordt gemakkelijk wat bij gegooid. Waar niets ligt, komt niet gauw iets bij. Steeds meer mensen zetten zich in voor een schoon Nederland en dat geeft een grotere algehele bewustwording", vertelt Marita Flikkema van de organisatie.

De jeugd steekt ook de handen uit de mouwen: zes scholen in Amerongen en Leersum maken de bebouwde kom van de dorpen schoon en de scouting neemt de N225 aan weerszijden van Amerongen onder handen.

Wie zich wil aanmelden om op 25 maart te helpen kan mailen naar: Amerongen: marita.flikkema@gmail.com en Leersum: ellesvg@ziggo.nl. In Amerongen start het schoonmaken om 09.00 uur aan de Margaretha Turnorlaan (bij de ingang naar het kasteel). In Leersum starten ze om 10.00 uur bij eethuis Touche, aan de Rijksstraatweg 54.