• Team Zwarthout

    Zwarthout

Zwarthout plant bomen in Leersum

12-11-2018, 21:17 | Lezersnieuws | Annelies Bokma

Datum:

zaterdag 17 november 2018, 14:00

Locatie:

Middelweg 85
Zwarthout
Leersum

Na een lange warme zomer en verontrustende berichten over het klimaat vindt het bedrijf Zwarthout in Leersum het tijd om in actie te komen.

Is een onleefbare planeet het lot voor de generaties na ons? Of is dat onze keus?

Zwarthout kiest ervoor om als ondernemer zorg te dragen voor een leefbare wereld. "We gebruiken natuurlijke grondstoffen als hout en houtolie en willen de aarde meer terug geven dan we van haar gebruiken. Voor iedere gebruikte boom planten we er drie terug. Dit doen we ieder jaar. Wij werken er als bedrijf naartoe om in 2019 geheel CO2 neutraal te zijn en in 2020 zelfs een positieve voetafdruk achter te laten.", aldus Pieter Weijnen, oprichter van Zwarthout.

Om te beginnen plant Zwarthout 250 bomen op Arboretum La Tuillière, Ayen in Zuid-Frankrijk en op zaterdag 17 november worden met zo'n 25 genodigden nog eens 250 bomen op Kwekerij ’t Lage Laer gepland. De Kwekerij bevindt zich naast Landgoed Broekhuizen, vlakbij de werkplaats van Zwarthout in Leersum.

Iedereen is van harte uitgenodigd (met schep) om aanwezig te zijn bij het bomen planten in Leersum. Wel graag even een email naar communication@zwarthout.com.

Datum: zaterdag 17 november 2018 Tijd: verzamelen om 14.00 uur bij Zwarthout, Middelweg 85 in Leersum om vervolgens een korte wandeling naar de kwekerij te maken. Na afloop op het terrein van Zwarthout kan men genieten van erwtensoep en bruine bieren.

Over Zwarthout: Zwarthout wordt geproduceerd door Pieter Weijnen en het Zwarthout-team. Pieter werd gegrepen door de schoonheid en de duurzaamheid van het zwarte, verbrande, hout en maakte zich de techniek eigen. Hij ontwikkelde een eigen efficiënt productieproces om de kwaliteit van het zwarte hout te waarborgen. Dit leidde medio 2012 tot de oprichting van ons bedrijf Zwarthout | Shou Sugi Ban. Inmiddels zijn er een aantal prachtige gebrande houtsoorten ontwikkeld met verschillende texturen en afwerkingen, bedoeld voor gevels en andere toepassingen.

www.zwarthout.com