• Een zomersfeestje

    Willy Sturkenboom

Zomerfeestje op een vernieuwd terras van Ontmoetingscentrum De Vijver

26-07-2016, 18:30 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 26 juli 2016, 14:00 tot vrijdag 26 augustus 2016, 16:00

Locatie:

Vijverlaan 10, Driebergen
Ontmoetingscentrum De Vijver
Driebergen

Dinsdagmiddag 26 juli genoten bezoekers, mantelzorgers en buren van live muziek, lekkere hapjes en drankjes op het vernieuwde terras van ontmoetingscentrum De Vijver.

De kinderen van Kinderdagopvang DolFijn kwamen de ouderen mooie zonnebloemen brengen en afgevaardigden van de Stichting de Kringloop die recent geheugenworkshops met de bezoekers deden boden de bezoekers een mooi boek aan. Frank Jenniskens, intuïtief musicus verzorgde de muziek.

Ontmoetingscentrum de Vijver biedt mensen met dementie en hun mantelzorgers een ondersteuningsprogramma. Er is een gevarieerd activiteitenprogramma waarin bewegen, geheugentraining, kunst en cultuur een grote rol spelen. De mensen met dementie kunnen één of meerdere dagen deelnemen. Voor de mantelzorgers is er individuele aandacht, maar ook een gespreksgroep, informatiebijeenkomsten, gezellige feestjes en uitjes.

Sinds mei dit jaar is het Ontmoetingscentrum in het kader van een 3 jarig onderzoek van het VUMC Amsterdam een nieuw project gestart; DemenTalent. In dit project worden mensen met beginnende dementie begeleid naar vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties op basis van hun interesse en vaardigheden. Het doel is de zelfwaardering van mensen met dementie te bevorderen en tegemoet te komen aan de behoefte van autonomie, sociaal contact, zinvolle activiteiten en nuttig zijn voor anderen. De eerste vrijwilliger van dit nieuwe project is al gestart.

Mensen met beginnende dementie die graag nog actief willen zijn kunnen zich aanmelden bij het ontmoetingscentrum De Vijver voor het DemenTalent project. Wij gaan op zoek naar passend vrijwilligerswerk en coachen vrijwilliger en organisatie in dit traject.

Wij zoeken ook vrijwilligers die ons willen helpen bij het coachen van de DemenTalentvrijwilligers en voor activiteiten in het Ontmoetingscentrum. Heeft u incidenteel of structureel wat tijd over? Wij bieden u een fijne sfeer, sociale contacten, scholing en u bent maatschappelijk betrokken!

Maak een afspraak voor een kennismaking en bel of mail ons, zie contactgegevens:

Ontmoetingscentrum De Vijver

Vijverlaan 10,3971 HK Driebergen

T 0343 555401

E OCdeVijver@iszdebrug.nl

W www.iszdebrug.nl

Meer informatie DemenTalent:www.iszdebrug.nl/demenTalent