• Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vanaf uitkijktoren de Kaap

    Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Word Gastheer van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

04-10-2017, 16:11 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 26 oktober 2017, 13:00 tot 17:00

Locatie:

, Heuvelrug
Diverse plekken in het nationaal park
Heuvelrug

Natuur speelt een belangrijke rol bij de keuze van een vakantiebestemming of een dagtrip. Als ondernemer ben je een gastheer voor jouw omgeving. Daarom leidt het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) in samenwerking met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het Regionaal Bureau voor Toerisme, ondernemers op tot 'Gastheer van het Landschap'. Op 26 oktober start een nieuwe Gastheercursus van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Ben je recreatie-, horeca- of agro toeristische ondernemer in de regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin je gastheer bent? Maak gebruik van deze kans om de ervaring van uw gasten te verrijken terwijl je bijdraagt aan de waardering van het bijzondere landschap.

In vier middagen leer je als geen ander de mooiste plekjes in het Nationaal Park te vinden. Onder andere de ontstaansgeschiedenis, landschapskenmerken, cultureel erfgoed, recreatieve mogelijkheden en de mooie plekjes in de omgeving komen aan bod. Samen met de deelnemers wordt gebouwd aan een duurzaam recreatienetwerk van ondernemers die de kwaliteiten van het gebied uitdragen. Gezamenlijk worden activiteiten en producten ontwikkeld ter promotie van het Nationaal Park, om meer gasten te bereiken en hen een optimale beleving te bieden. Laat je verrassen door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen op diverse locaties in het gebied, waarin we tijdens de excursies steeds een ander stukje van het Nationaal Park verkennen.

De cursus bestaat uit vier donderdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur op verschillende mooie locaties in het Nationaal Park. Donderdag 26 oktober, 2 november, 16 november en 23 november. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Direct aanmelden kan via www.np-utrechtseheuvelrug.nl ook vind je hier meer informatie over de cursus en de kosten.

Gastheer van het Landschap in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug word mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.