• Oostbroek

    Utrechts Landschap

Week van Het Landschap, mooi dichtbij

12-10-2016, 10:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 15 oktober 2016, 10:18 tot zondag 23 oktober 2016, 10:18

Locatie:

, Amerongen
Verspreid door de Provincie Utrecht
Amerongen

De provinciale Landschappen, waaronder Utrechts Landschap, laten graag zien hoe mooi en divers natuur dicht bij huis is. In de herfstvakantie van 15 t/m 23 oktober 2016 organiseren we de Week van Het Landschap: acht dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om de natuur in de eigen omgeving te verkennen en te beleven.

Op diverse locaties in de provincie Utrecht, worden activiteiten georganiseerd tijdens deze week. U kunt dicht bij huis deelnemen aan een van de tientallen boeiende excursies, wandel-, vaar- en fietstochten en nog veel meer. Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de natuur in de provincie Utrecht! Utrechts Landschap heeft alles op een rij gezet in een activiteitenoverzicht: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/week-van-het-landschap-2016

Van een herfstfeest met lokale producten tot een wandelexcursiedoor een sneeuwsmeltwaterdal. Of doe mee met de leerzame speurtocht voor de kinderen. In deze periode van het jaar is het weer een genot om buiten te zijn. Langzaam veranderen de kleuren in het bos en de dieren bereiden zich weer voor op de winter.

Veel van deze activiteiten zijn gratis toegankelijk. Ook zijn er diverse kinderroutes beschikbaar in onze infocentra.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht en vieren in 2017 ons negentigjarig bestaan. Utrechts Landschap heeft momenteel 580 vrijwilligers, 22.500 Beschermers en 50 Bedrijfsvrienden.

Onze natuur en erfgoed is letterlijk dicht bij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk vrij toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 molens en Kasteel Loenersloot.