Wat is jouw Poesaka? Door Simone Berger

07-08-2018, 16:41 | Lezersnieuws | natasja van heusen

Datum:

maandag 13 augustus 2018, 15:15 tot 16:45

Locatie:

Willem van Lanschotlaan 1
Stichting De Basis
Doorn

Wat is jouw Poesaka? In het kader van de Indie-Herdenking op 15 Augustus, geeft Simone Berger, Schrijfster van Istori Kita, een interactieve lezing

Op 15 augustus word de Capitulatie van Japan en de bevrijding van Nederlands-Indi? herdacht. Naar aanleiding hiervan wordt er op maandag 13 augustus een interactieve lezing gegeven door Simone Berger. Net als vorig jaar werkt de Bibliotheek Z-O-U-T samen met de Basis in Doorn en de lezing zal dan ook daar plaats vinden en niet, zoals voorgaande jaren, in het Cultuurhuis.

Simone Berger maakt door middel van een interactieve lezing het verleden weer levend. Samen met de aanwezigen reist zij door het Indi? uit onze herinneringen. Dit doet zij door middel van een Poesaka, een voorwerp (erfstuk) dat een tastbare herinnering is. U bent van harte uitgenodigd om uw eigen Poesaka mee te nemen en uw herinneringen te delen.

?Istori kita?, Simone Berger schreef dit boek met het motto: Zonder kennis van het verleden kun je niet vooruitkijken. Het is een prachtig informatief boek over het leven in Nederlands-Indi?: een ?Doe-boek? dat helpt om de dialoog te starten tussen (klein)kinderen en hun (groot)ouder(s). Het geeft specifieke vragen over verschillende onderwerpen en helpt op deze manier, (groot) ouders en/of andere betrokken familieleden te vertellen over ?toen?.

De lezing wordt van 15.15 (inloop 14.45 uur) ? 16.45 uur gehouden op de Basis in Doorn(Grote zaal). De toegang is gratis, aangezien er beperkte plaatsen beschikbaar zijn, vragen wij u om u vooraf aan te melden via de mail doorn@bibliotheekzout.nl, telefonisch (0343-415566) of aan de balie van de bibliotheek.