• wandelen over het grote veld

    E van Lierop

Wandelen tijdens de 3bergenLOOP op 10 maart

14-02-2018, 21:21 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 10 maart 2018, 09:00 tot 14:00

Locatie:

Hudeparklaan , Doorn
Recreatiecentrum 'het Grote Bos' Doorn
Doorn

Wandelen tijdens de 3bergenLOOP op 10 maart

Het grote evenement de 3bergenLOOP wordt dit jaar gehouden op 10 maart. De inschrijvingen voor de halve marathon en de 12,5 km zijn al gesloten. Wel kunt u nog inschrijven voor de 6 km prestatieloop, de wandelloop en de kidsrun. Op www.3bergenLOOP.nl kunt u alle informatie vinden en inschrijven.

Goed getraind of minder goed getraind: aan de wandelloop kan iedereen deelnemen. Het is geen wedstrijd, u kunt in uw eigen tempo de wandeling maken en genieten wat de prachtige omgeving te bieden heeft. Ook voor de Nordic Walker is het parcours zeer geschikt. Neem een wandelmaatje mee en geniet samen van de prachtige wandeling.

Afstanden en ondergrond

De twee wandelroutes van 5 en 10 kilometer voeren door de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug en zijn weer gewijzigd ten opzichte van vorige jaren. Op beide routes zijn aangelijnde honden welkom. De routes liggen in de driehoek Driebergen, Doorn en Maarn en zijn voor 95% autovrij. De ondergrond is 95 % onverhard, ideaal voor nordiccers. Dat betekent ook dat het na hevige regenval ook modderig kan zijn op het parcours. Halverwege is er gelegenheid om koffie te drinken tegen een kleine vergoeding.

Inschrijven en starten

U kunt vooraf inschrijven via internet tot en met 1 maart 2018. De kosten zijn 4 euro per persoon. Op 10 maart ontvangt u de routebeschrijving op vertoon van uw inschrijfnummer. Op de dag van de wandelloop inschrijven is ook mogelijk vanaf 09:00 uur in de 'Grote Bos-zaal' van recreatiecentrum 'Het Grote Bos'. Na ontvangst van een appel voor onderweg (neemt u zelf water en een rugtasje mee?) kunt u direct op pad om aan de hand van de beschrijving, een kaart en pijlen onderweg de prachtige tocht te maken. U kunt tot 11.00 uur inschrijven en starten. Er is geen centraal startmoment. In de tussentijd gaat wellicht uw partner/vriend(in)/… de 12 km prestatieloop of halve marathon lopen en bent u tegelijk weer terug bij de finish voor de erwtensoep. Er is geen nacontrole van de route. Deelname geschiedt op eigen risico.