Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd in Leersum

19-01-2018, 12:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 14 februari 2018, 15:00 tot 17:00

Locatie:

Hoflaan 29, Leersum
SCC De Binder
Leersum

Op de woensdagmiddagen 31 januari en 14 februari as organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T twee voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd voor schoolkampioenen uit Rhenen, Elst, Wijk bij Duurstede en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De drie beste voorlezers van deze lokale voorrondes gaan door naar de regionale voorleeswedstrijd op woensdag 7 maart in de Cultuurfabriek in Veenendaal.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijke, spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen uit de groepen 7 en 8, waaraan alle basisscholen kunnen meedoen.

De regionale voorrondes en de regiofinale van de regio Zuid Oost Utrecht worden jaarlijks door Bibliotheek Z-O-U-T in samenwerking met Bibliotheek Veenendaal georganiseerd. In deze regio doen dit jaar 32 scholen met de voorleeswedstrijd mee. Er zijn drie voorrondes nodig om één regionale kampioen te selecteren. Bibliotheek Veenendaal organiseert één voorronde in De Cultuurfabriek en de twee andere voorrondes worden georganiseerd door Bibliotheek Z-O-U-T.

De voorrondes vinden plaats op 31 januari van 15.00-17.00 uur in Wijk bij Duurstede in het gemeentehuis en op 14 februari van 15.00-17.00 uur in SCC De Binder in Leersum, en op 7 februari van 15.00-17.00 uur in Veenendaal. Uit iedere voorronde worden door een deskundige jury, drie kandidaten geselecteerd om door te gaan

In de eerste voorronde op 31 januari nemen de schoolkampioenen van de Cuneraschool, Montessorischool, Springplank, Daltonschool Elst,Toermalijn, Piet de Springer, Regenboog (Wijk), het Anker, de Werkschuit, Horn en Wegwijzer (Wijk) het tegen elkaar op.

In de tweede voorronde op woensdag 14 februari zijn het de schoolkampioenen van de Kameleon, Sterrenboog, Daltonschool Nicolaas, Ladder, Daltonschool Meander, Schakel, Regenboog (Amerongen), Zonheuvel, Kring, Uilenburcht en Wilhelminaschool die het tegen elkaar op nemen. De deelnemende schoolkampioenen nemen hun eigen publiek mee, maximaal 7 personen per kampioen

De beste voorlezers gaan door naar de regionale voorleeswedstrijd die op woensdag 7 maart in de Cultuurfabriek in Veenendaal zal plaatsvinden..

De jury van de lokale voorronde in Wijk bij Duurstede bestaat uit: Cora Dirckx, Marion Grondijs en Karel Schneider en bij de voorronde in Leersum bestaat de jury uit Cees Kranen, bloemenkoningin Sofie van Lunteren en Hans Nijhof

Meer informatie: Ineke Machielsen imachielsen@bibliotheekzout.nl