Voorlichtingsbijeenkomst 'Ouderdom komt met gebreken'

20-02-2018, 17:40 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 8 maart 2018, 10:30 tot 12:00

Locatie:

Tromstaete 48, Maarn
Trefpunt
Maarn

Op donderdagmorgen 8 maart geven fysiotherapeuten Marjuka Oudt en Dieuwke Botschuijver een presentatie over de ouder wordende mens. Met oefeningen, testjes en geschikt voor alle leeftijden.

"Mensen hopen oud te worden, maar vrezen de ouderdom", zo schreef de la Bruyère in de zeventiende eeuw. "Ouderdom komt met gebreken" horen we nu vaak. Zijn die gebreken dan de reden waarom we ouderdom (mede) vrezen? Door het ouder worden veranderen verschillende structuren in het lichaam; zo nemen de lenigheid, spierkracht en balans af, en krimpen ouderen in meer of mindere mate. Maar ook de blaas, de urinewegen en de bekkenbodemspieren kunnen problemen opleveren.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ouder worden met zo min mogelijk gebreken? Marjuka en Dieuwke zullen het in hun presentatie uitleggen en laten zien.

De presentatie vindt plaats in Trefpunt, Trompstaete 48 (aan de Tromplaan), 3951 WX Maarn, van 10.30 tot 12 uur. De zaal is open om 10 uur. In de naaste omgeving is voldoende parkeerruimte. De toegang is gratis en ook de koffie. De presentatie vindt plaats onder auspiciën van het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug en iedereen is van harte welkom, neem gerust uw familie, kennissen en buren mee. U hoeft zich niet van te voren aan te melden. Inlichtingen bij Ted Kuijpers, 0343 431928 of ted.kuijpers@planet.nl.