• Vleermuis

    vrij van rechten

Vleermuizen spotten in de kasteeltuin

17-08-2018, 20:59 | Lezersnieuws | Cursusproject Amerongen

Datum:

woensdag 5 september 2018, 20:15

Locatie:

Drostestraat 20
Kasteel Amerongen
Amerongen

Op woensdagavond 5 september kun je op vleermuisexcursie in de tuin van Kasteel Amerongen. Het wordt een boeiende en leerzame wandeling.

Na zonsondergang komen de vleermuizen tevoorschijn en gaan ze op jacht naar insecten. Al vliegend zenden ze korte, ultrasone, geluidspulsjes uit en door middel van de teruggekaatste echo?s kunnen ze hun voedsel opsporen. Er zijn verschillende soorten die herkenbaar zijn aan hun specifieke geluiden en jachtgedrag.

Tijdens de excursie wordt een vleermuisdetector meegenomen, waarmee de vleermuisgeluiden hoorbaar worden. Met ?spotlighting? gaan we ook proberen jagende watervleermuizen in het vizier te krijgen. Onze gids is vleermuizenkenner Ben Verboom van Dorp en Natuur Amerongen/Leersum.

De deelnemers verzamelen bij de kasteelpoort om 20.15 uur en de excursie duurt ongeveer anderhalf uur. De wandeling is ook erg leuk voor kinderen (vanaf 8 jaar), zeker als hun ouders meegaan.

Wil je mee op deze spannende excursie, geef je dan op via www.cursusprojectamerongen.nl

NOOT: Mocht het op 5 september regenen dan wordt de excursie een week opgeschoven naar 12 september. De kostbare detectoren zijn te kwetsbaar om in de regen te gebruiken. Op woensdagmiddag wordt besloten of de kans op regen die avond te groot is en in dat geval worden alle deelnemers gebeld. Geen bericht is goed bericht, als je niets hoort, gaat de excursie door.