• Energievangers campagne van start

    Heuvelrug Energie

Utrechtse Heuvelrug barst van de energieSamen energie opwekken via Heuvelrug Energie.

27-09-2016, 11:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 1 oktober 2016, 13:00 tot 18:00

Locatie:

, Driebergen
Op centrale punten in alle dorpen
Driebergen

26 September 2016, Utrechtse Heuvelrug - Zelf energie opwekken: Dat kun je ook samen doen. Met de campagne 'Utrechtse Heuvelrug barst van de energie' die in september is gestart, laat Heuvelrug Energie zien dat dit steeds makkelijker wordt. Als lid van een coöperatie investeer je in of doe je actief mee aan opwekking in je buurt. Neem je energie af als klant van partner Greenchoice, dan krijg je lokaal opgewekte energie van zonnepanelen en windmolens die door de aangesloten coöperaties zijn gerealiseerd. Bijdragen aan een duurzame buurt kan via de website energievangers.nl.

Genoeg groene stroom

In Gemeente Utrechtse Heuvelrug is alleen al genoeg ruimte beschikbaar om 30.839 huishoudens van zonnestroom te voorzien.* Denk aan daken van huizen, scholen, sportclubs of braakliggende terreinen. Via de speciale website www.energievangers.nl kun je zien hoeveel duurzame stroom er in jouw gemeente kan worden opgewekt.

Duurzame energie uit de buurt

Heuvelrug Energie (HE) is de energiecoöperatie in Gemeente Utrechtse Heuvelrug. HE werkt samen met haar vrijwilligers en partners aan lokale energieopwekking. Door lid te worden van Heuvelrug Energie werk je mee aan het realiseren van lokale projecten. HE is één van de coöperaties die met Greenchoice samenwerkt. Via deze duurzame energieleverancier kun je echt groene stroom uit lokale zon- en windprojecten van de aangesloten coöperaties afnemen. Daarnaast levert Greenchoice bos-gecompenseerd gas. Op www.heuvelrugenergie.nl vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Samen energie vangen

Theo Land, voorzitter van Heuvelrug Energie: "Zelf energie halen uit zon voor ruim 30.839 huishoudens in onze gemeente! Dat is wat we samen kunnen doen. De zonne-installaties van bijvoorbeeld sportcentrum De Woerd en tennisvereniging Manger Cats zijn daar een mooi voorbeeld van. Wij laten hiermee zien dat eigen stroom opwekken dichterbij is dan we denken: door het samen te doen en aan te sluiten bij onze coöperatie. Samen vangen we de energie sneller en gemakkelijker. Zelf opwekken is bereikbaar voor iedereen. Bovendien is het veel leuker en ook nog voordeliger."