• Docent Brastensvol Leven en journaliste Petra Essink

    Kraaybeekerhof

Studiedag Voeding Barstensvol Leven door Kraaybeekerhof Academie

18-10-2017, 13:31 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 7 december 2017, 13:30 tot 17:00

Locatie:

Diederichslaan 25, Driebergen
Kraaybeekerhof Academie
Driebergen

Een studiedag over de vitale relatie tussen mens, plant en levensprocessen.

In deze workshop wordt het veelgehoorde advies eet gevarieerd verdiept. Na afloop begrijp je waarom het eten van wortel-, blad-, én vruchtgewassen je een gevarieerd scala aan levenskrachten biedt. Én krijg je handvatten om dit principe in de verschillende seizoenen toe te passen op jouw dagelijkse menu

Programma

13.30-15.00 uur Les 1

Eet levensprocessen: eet wortel, blad, stengel, bloem, vrucht én zaad! door Petra Essink

Een les over de bijzondere relatie tussen mens en plant, aan de hand van het drieledige mensbeeld, bekend uit de antroposofie. Met een ervaringsoefening en een proeverij.

Pauze 15.00 -15.30uur

15.30-17.00 uur Les 2

Het maken van een harmonieuze maaltijd door Ilse Beurskens - van den Bosch

Door het combineren van wortel-, blad- en vruchtgewassen creëer je een balans in de voedingskrachten van de maaltijd. Daarbij kun je je aandacht ook richten op de vijf verschillende smaken: zout, zuur, bitter, scherp en zoet. We kijken samen welke gewassen er in welk seizoen zijn. We zien een opvolging van groenten, kruiden, fruit, noten en zaden met een waardevolle rode draad. Elk seizoen biedt verrassende mogelijkheden om je maaltijd te harmoniseren. We doen een proeverij en gaan een kruidenmengsel maken.

Petra Essink is voedingskundige, journalist en medeschrijfster van het boek Barstensvol Leven, een pleidooi voor vitale voeding.

Ilse Beurskens - van den Bosch is afgestudeerd natuurvoedingskundige. Ze schrijft wekelijks een recept voor de website AntroVista en schrijft artikelen voor Dynamisch Perspectief, het blad van de BD-Vereniging. Ilse geeft les, lezingen en kookworkshops.

Petra en Ilse zijn beiden werkzaam aan Kraaybeekerhof Academie.

Deze studiemiddag geeft een goede indicatie wat je van de jaaropleiding Barstensvol Leven! Kunt verwachten. Kijk op www.kraaybeekerhof.nl voor meer informatie over deze en andere opleidingen.

Voor meer informatie over deze studiedag zoals locatie en kosten, kijk op onze website https://kraaybeekerhof.nl/academie/studiedagen/studiedag-voeding-bvl