• Huis Doorn verwelkomt de kerstfair komend weekend

    Huis Doorn
  • Keizerlijke kersttafel

    Huis Doorn
  • Huis Doorn in de sneeuw

    Huis Doorn

Sfeervolle en inspirerende kerstfair op landgoed Huis Doorn

12-12-2016, 18:41 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 16 december 2016, 10:00 tot zondag 18 december 2016, 17:00

Locatie:

Langbroekerweg 10, Doorn
Landgoed Huis Doorn
Doorn

Op landgoed Huis Doorn vindt van vrijdag 16 t/m 18 zondag december voor het eerst een grootse kerstfair plaats. Het belooft een wervelend en hartverwarmend evenement te worden!

Huis Doorn is feestelijk verlicht en versierd en vrij toegankelijk voor bezoekers van de kerstfair. Ook de gloednieuwe special tour over de Duitse Prinsen van Oranje is tijdens het drie dagen durende evenement te volgen.

Kerstfair Huis Doorn verwelkomt dit jaar 70 specialisten op het gebied van mode, sieraden, culinaire verfijning, inrichting, handwerk en nog veel meer inspirerende vakmensen. Kortom alles om de feestdagen feestelijk en smaakvol door te brengen.

Sabreren

In samenwerking met Huis Doorn en de Oranjerie zijn er shows, live-muziek en demonstraties. Op vrijdag en zaterdag geeft Butler Paul een sabreer demonstratie. Al sinds de tijd van Napoleon Bonaparte is het sabreren van een champagnefles een indrukwekkende manier om een fles champagne te ontkurken. Hoedenontwerpsters van naam geven op zaterdag een modeshow in De Oranjerie.

Butler

Een heuse butler komt de tafel-etiquette uitleggen zodat je ook thuis 'vorstelijk' kunt dineren. Serveer je links of rechts? Hoe gebruik je een servet? Hoe dek je een tafel? Kortom: hoe heurt het eigenlijk? Het goede voorbeeld kun je vinden in het huis van de laatste Duitse keizer, Wilhem II. Bekijk in Huis Doporn hoe vorstelijk en rijk de tafels gedekt zijn met zilveren tafelstukken, handbeschilderd servies en verguld kristal.

BEZOEKERSINFORMATIE

Data KerstFair Huis Doorn:

Vrijdag 16 t/m zondag 18 december 2016 van 10 tot 17 uur

Entreeprijzen:

Volwassenen:

Aan de kassa € 12,00 (Museumkaart 5,00 euro korting)

Online € 10,00

Kinderen 7 t/m 18 jaar:

Aan de kassa € 7,00

Museumkaart 1,00 euro korting

Online € 6,00

Parkeren kan op de 'Keizerswei' tegenover de ingang / poortgebouw van Huis Doorn. Parkeren kost 2 euro per auto. De inkomsten van het parkeren komen geheel ten goede aan de Stichting tot beheer van Huis Doorn. Meer info: www.kerstfairhuisdoorn.nl