• logo lekker naar de bioboer

    nvt

Open dag Bioboerderij van Os

11-06-2018, 16:34 | Lezersnieuws | Nelie van Os

Datum:

zaterdag 16 juni 2018, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Pittesteeg 8
Bioboerderij van Os
Doorn

Lekker Naar de Bioboer in Doorn op zaterdag 16 juni

Het is weer zover: op 16 en 17 juni kun je terecht voor allerlei leuke activiteiten op ruim 100 biologische boerderijen in Nederland tijdens Lekker Naar de BioBoer.

In Doorn doet van Os-Biologisch Limousinvlees ook mee met Lekker naar de BioBoer. Iedereen is van harte welkom op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Kom naar de koeien en kalfjes kijken, koffie, thee en koek staat klaar! Proef een heerlijk bio gehaktballetje of een broodje stoofvlees. De kinderen mogen helpen met hooi geven aan de koeien, in de hooiberg spelen, een speurtocht over het bedrijf doen, een broodje bakken boven een vuurtje of lekker springen op de trampoline. Ook op andere biologische boerderijen in de buurt zijn er rondleidingen, boerenmarkten, workshops en proeverijen.

Biologisch, eerlijk en puur Biologisch groeit! En dat is logisch, want biologisch is niet alleen lekker, maar ook gegarandeerd diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij. Het offici?le keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden. Tijdens het Lekker naar de BioBoer weekend kan het publiek zien en ervaren dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is.

Inspiratie Op www.lekkernaardebioboer.nl is allerlei informatie te vinden, onder andere een link naar de boerderijen die dit jaar deelnemen. Ook staan er mooie verhalen van biologische ondernemers ter inspiratie, een boerenblog en een agenda met activiteiten bij de boer. Voor de fietsers zijn er tijdens het weekend ook fietstochten uitgestippeld. Er zijn meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Op www.lekkernaardebioboer.nl/fietsroutes zijn de routes te vinden.