Oogstfeest Dorpsakker De Parel

14-09-2018, 16:33 | Lezersnieuws | Frans Hoogendijk

Datum:

zaterdag 22 september 2018, 10:00

Locatie:

Jan van Zutphenweg 4
dorpsakker De Parel
Amerongen

Op zaterdag 22 september vindt voor de vijfde keer het oogstfeest plaats op Dorpsakker De Parel in Amerongen. Het feest duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur en wordt gehouden aan de Holleweg 35, achter Kringloop Goed Zo.

Ook dit jaar zijn er weer leuke activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen cupcakes maken, stempelen met groenten en spelletjes doen. Er zijn kraampjes met proeverijen, producten van de akker, een bijenhouder, het Zendings-Diaconessenhuis en veel meer. Iedereen is van harte welkom.

Dorpsakker De Parel is een initiatief van Zendings-Diaconessenhuis Bethani?. Het is een ecologische moes- en pluktuin aan de rand van Amerongen. De Parel is een echte ?SAMENtuin? en wordt onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. De opbrengst komt onder meer ten goede aan de voedselbank.

In verband met de verhuizing dragen de zusters Zendings-Diaconessen de verantwoordelijkheid voor het project per 1 januari 2019 over aan stichting A Rocha, een christelijke stichting gericht op zorg voor de schepping en de natuur. Om 10.00 uur wordt daar met een symbolish handeling uitdrukking aan gegeven