• De Vries en de Vries oefenen in Nachtclub

    Ina

Ondernemerscabaret De Vries en de Vries in de Parklaankerk

06-06-2017, 08:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 9 juli 2017, 23:30

Locatie:

Parklaan , Driebergen
Parklaankerk
Driebergen

Koopman & Dominee

De Vries & De Vries ondernemerscabaret

Feat. Abel Bakema en Erik Theunissen

Zaterdag 10 juni, zaal open 19.30 uur

Parklaankerk, Driebergen

Tickets: € 10

De Driebergse ondernemers Douwe en Renze de Vries zijn amateurs en hun cabaret is een hobby. Maar de Driebergenaren trekken we steevast volle zalen met hun schaarse voorstellingen.

Op 10 juni presenteren De Vries & De Vries nog één keer hun programma Koopman & Dominee (vier keer uitverkocht in 2015). De Vries & De Vries komen niet vaak meer in de kerk, maar ze nemen u in dit programma toch graag mee naar hun gereformeerde roots.

De Vries & De Vries in 2014 in het Beauforthuis

Samen met componist/toetsenist Abel Bakema (nóg zo'n Groningse calvinist) en gitarist Erik Theunissen (geboren Limburger, dus van goed-katholieken huize) maken de broers een muzikale queeste op het snijvlak van ondernemerschap, geloof en spiritualiteit. De koopman ontmoet de dominee en daar kan niet veel goeds van komen. Maar zo'n ontmoeting leidt wel tot wezensvragen. Waarom werken we zo hard? Gaat een kameel inderdaad sneller door het oog van de naald dan dat je als ondernemer in de hemel komt? Wat moet je met zo'n cursus mindfulness - je kunt toch ook gewoon naar de kerk gaan?

Koopman & Dominee gaat over geloof, hoop en liefde. Maar vooral ook over geld, zonde en vergeving. Ja, er wordt geciteerd uit de bijbel. Maar wel erg selectief - hebben de mannen alleen Prediker gelezen? U gaat Mozes zien als icoon is van visionair management. En Jezus als Piketty avant la lettre. U maakt kennis met de ondernemerskwaliteiten van de legendarische dominee Zelle. En u plukt de vruchten van de Muzikale Fruitmand - kent u die nog?

Ach ja, het geloof en humor, dat gaat slecht samen. Dus zijn De Vries & De Vries bloedserieus deze keer. Tenminste, als we afzien van 18 hemelpoortgrappen, de Mozes-medley, gereformeeu rde anekdotes, een duik in de Bible Belt en een uit de hand lopende gospelsong. De conclusie na vanavond: moet u niet weer eens naar de kerk? En moeten De Vries & De Vries niet eens wat vaker in een kerk optreden?

Repeteren in 'Nachtclub 44' aan de Buntlaan te Driebergen