• Leersum duizenden jaren terug

    Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Lezing Nationale Archeologiedagen: Leersum duizenden jaren terug

25-09-2017, 14:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 12 oktober 2017, 10:00 tot 12:00

Locatie:

Hoflaan 31, Leersum
bibliotheek Leersum
Leersum

Op donderdagochtend 12 oktober geeft archeoloog Hanneke van Engeldorp Gastelaars tijdens de Zoute Inval in de bibliotheek in Leersum een lezing over de laatste opgravingen aan de Middelweg in Leersum. Hanneke van Engeldorp Gastelaars heeft alles zelf opgegraven en vertelt er graag over.

Sporen van houtskoolproductie, resten van boerderijen en bijgebouwen, fragmenten aardewerk en verbrand bot. Dat vonden de archeologen op het terrein van het nieuwbouwproject Klein Hazenberg bij de Middelweg in Leersum. De vondsten zijn duizenden jaren oud. De voorlopig laatste opgraving aan de Middelweg gaf veel meer Leersumse geschiedenis prijs dan van tevoren verwacht!

Tijdens de Nationale Archeologiedagen brengt de bibliotheek Z-O-U-T, locatie Leersum, samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug de bijzondere Leersumse archeologie voor het voetlicht. U bent van harte welkom de lezing bij te wonen!

De lezing vindt plaats in de bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Leersum, van 10.00u - 12.00u. De toegang is gratis, een kopje koffie/thee kost € 1,-.

Voor meer info: www.bibliotheekzout.nl