• Herkenningsbeeld van Per Pedaal naar Vocaal

    Ilse Lagerweij

Koorklanken op de Utrechtse Heuvelrug

02-05-2016, 15:41 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 16 mei 2016, 09:30 tot 16:00

Locatie:

Doorn

Op Tweede Pinksterdag zingen 14 koren uit de Utrechtse Heuvelrug op 9 unieke locaties op de Utrechtse Heuvelrug

Heeft u wel eens muziek beluisterd 40 meter hoog op de bovenste verdieping van een watertoren, muziekklanken gehoord in kasteelzalen, in een originele Tabaksschuur of omringd door de lentekleuren en -geuren van historische tuinen?

Op Tweede Pinksterdag, 16 mei 2016, kunt u genieten van de unieke combinatie van koormuziek en het ervaren van cultureel erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug. Al fietsend rijdt u naar de muziek en de locatie van uw keuze.

Veertien koren uit de Utrechtse Heuvelrug laten in een concert van 30 minuten hun eigen geluid horen, variërend van klassieke liederen uit de Renaissance en Barok tot songs uit musicals en zeemansliederen. Het zijn: Ridge Voices, Scherzando, Cappella Cantica, Doorns Vrouwenkoor Chante Encore, The Living Song, Waterzooi, Vinkenvocale, Millenium Mannenkoor, Jongeren theaterkoor The Hills are Alive, Stadtchor Berndorf (ten zuiden van Wenen), Maarnse Havenzangers, ManOverBoord, Het Vrolijke AZC koor uit Leersum en De Driemasters.

Zij zingen in een ambiance die zo veel mogelijk recht doet aan hun repertoire.

Er worden uitvoeringen gegeven in het Von Gimborn Arboretum, Kasteel Sterkenburg, de Historische Moestuin van Bartimeus, de Watertoren in Werkhoven, de Oranjerie van Huis Doorn, Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen, de Tabaksschuur in Amerongen en in het Koetshuis van Kasteel Amerongen.

Het programma begint met een welkomstwoord door burgemeester Naafs en een gezamenlijke opening in het Cultuurhuis in Doorn om 9.30. Daarna zijn er twee optredens in iedere locatie van 11.00 - 11.30 en van 12.30 - 13.00 door hetzelfde koor en 's middags treedt van 14.00 - 14.30 en van 15.30 - 16.00 op dezelfde locatie een ander koor op. Bij iedere locatie wordt ook een rondleiding gegeven of kunt u luisteren naar een korte informatieve lezing over de bijzondere betekenis van de plek waar u zojuist een concert heeft beluisterd.

De concerten zijn allen gratis te beluisteren. Ter dekking van de kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Bij iedere locatie is er de mogelijkheid om tegen betaling consumpties te gebruiken.

De organisatie is in handen van de Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH)

Op website: www.scauh.nl leest u meer over de locaties, koren en het programma; daar ziet u ook fraaie foto's.