Informatiebijeenkomst: 'Wat is dementie?'

15-05-2017, 15:00 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 30 mei 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Vijverlaan 10, Driebergen
Ontmoetingscentrum De Vijver
Driebergen

Op dinsdag 30 mei van 19.30 tot 21.30 uur zal dr. R.A. Faaij, klinisch geriater bij het Diakonessenhuis, een informatiebijeenkomst geven over het thema; 'Wat is dementie?' Aan de orde komt onder andere; wat is dementie, de diagnose, verloop, behandeling en nieuwe ontwikkelingen op gebied van dementie onderzoek. Het is een interactieve bijeenkomst. De bijeenkomst is voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Toegang gratis, graag van te voren aanmelden. De bijeenkomst vindt plaats in het Ontmoetingscentrum 'De Vijver', Vijverlaan 10 te Driebergen.

Het Ontmoetingscentrum De Vijver ontvangt vijf dagen per week 'kwetsbare' ouderen. Er is een ondersteuningsprogramma voor de bezoekers maar ook voor mantelzorgers. Er heerst een vriendelijke sfeer en er worden op maat aantrekkelijk activiteiten georganiseerd. Voor mantelzorgers is er een gespreksgroep, zijn er informatiebijeenkomsten en gezamenlijke uitjes en activiteiten.

Vorig jaar is er een nieuwe begeleidingsvorm 'DemenTalent' gestart en mensen met lichte dementie worden begeleid naar en in vrijwilligerswerk. Er zijn verschillende 'DemenTalent' vrijwilligers actief bij de Hockeyclub, Bartimeus Historische tuin of in Ontmoetingscentrum zelf. Mensen met dementie benutten zo hun mogelijkheden en zetten zich in voor anderen. We ontvangen graag nieuwe deelnemers, mantelzorgers en 'demenTalent' vrijwilligers in het centrum!

We zoeken ook vrijwilligers! Wanneer u incidenteel of regelmatig wat tijd over heeft en graag maatschappelijk actief wilt blijven kom dan vrijblijvend kennismaken. U krijgt leuke collega's, u kunt deelnemen aan workshops en assisteert mensen in allerlei activiteiten zoals wandelen, koken, schilderen, tuinieren, spelletjes etc. Bel of mail voor inlichtingen of een kennismaking; ocdevijver@iszdebrug.nl, 0343 555401/407, www.iszdebrug.nl