Informatiebijeenkomst start leesgroep kunstgeschiedenis in Doorn

03-01-2018, 11:51 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 12 januari 2018, 10:30 tot 12:30

Locatie:

, Doorn
Regio bibliotheek ZOUT, adres: Kerkplein 4 in Doorn.
Doorn

Informatiebijeenkomst start leesgroep kunstgeschiedenis

Mensen in Doorn die zijn geïnteresseerd in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan kunnen op vrijdag 12 januari 2018 kennismaken met het idee van 'leesgroepen kunstgeschiedenis'. De informatiebijeenkomst in Regio bibliotheek ZOUT, locatie Doorn is een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz - Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak - Het stadspaleis, over het paleis op de Dam. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

Praktische informatie

Belangstellenden zijn welkom op 12 januari 2018 om 10.30 uur in Regio bibliotheek ZOUT, adres: Kerkplein 4 in Doorn.

De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die in de nieuwe leesgroep willen stappen.

U kunt zich aanmelden bij Senia via info@senia.nl.