Informatiebijeenkomst 'De kracht van herinneringen' in Ontmoetingscentrum De Vijver

10-05-2016, 14:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 14 juni 2016, 13:30 tot 15:30

Locatie:

Gebouw De Vijver

Op dinsdagmiddag 14 juni van 13.30 tot 15.30 uur geeft Annemarie Bolder de informatiebijeenkomst 'De kracht van herinneringen' vorm in Ontmoetingscentrum De Vijver, Vijverlaan 10 te Driebergen.

Dementie heeft een grote invloed op relaties. De onderlinge band, het contact, de rolverdeling en de balans in de relatie kunnen sterk veranderen, wat zowel voor de persoon met dementie als voor de mantelzorger een moeilijk proces is. Annemarie Bolder geeft mantelzorgers en andere geïnteresseerden deze middag concrete handvatten om het contact met hun naaste met dementie beter te laten verlopen.

Bij mensen met dementie vallen veelal herinneringen uit het recente verleden het eerst weg; de informatie die het langst in het geheugen zit blijft het langst aanwezig. Zo kan het zijn dat een persoon niet meer weet wat hij gisteren gegeten heeft, maar nog wel weet waar hij vroeger met zijn ouders gewoond heeft. Het ophalen van herinneringen doet een beroep op hetgeen de persoon met dementie nog kan en weet. Het is voor mensen die voortdurend geconfronteerd worden met een afnemende geheugencapaciteit, een verademing om te ondervinden dat zij nog wel in staat zijn deze herinneringen op te halen.

Annemarie Bolder is een erkende trainer voor de cursus "De kracht van herinneringen". Zij vertegenwoordigt Nederland in het European Reminiscence Network. De informatiebijeenkomst is gratis toegankelijk en bedoeld voor mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Graag van te voren aanmelden, zie contactgegevens.

In Ontmoetingscentrum De Vijver kunnen mensen met dementie die thuis wonen één tot meerdere dagen een gevarieerd en actief activiteitenprogramma volgen. Bewegen, geheugentraining, kunst en cultuur zijn een belangrijk onderdeel van het programma. Voor mantelzorgers zijn er geregeld informatiebijeenkomsten, gespreksgroepen en leuke gezamenlijke activiteiten. Er is recent een nieuwe begeleidingsvorm gestart in Ontmoetingscentrum De Vijver: 'DemenTalent', mensen met dementie worden in hun kracht gezet en gaan als vrijwilliger bij verschillende organisaties aan de slag. Door deze vormen van ondersteuning houden mantelzorgers de zorg langer vol en kunnen mensen met dementie langer thuis blijven wonen. Voor informatie of kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen.

Ontmoetingscentrum De Vijver

Vijverlaan 10

3971 HK Driebergen

T 0343 555401