HKU Concert in Amerongse Napoleonschuur

30-10-2018, 22:31 | Lezersnieuws | Jacqueline Ruijs-Bosman

Datum:

vrijdag 9 november 2018, 20:00

Locatie:

De Hof 16
Andrieskerk
Amerongen

Bijzondere start concert seizoen van de Vrienden van de Andrieskerk!....... In de Andrieskerk wordt nu volop gewerkt aan fase 2 van de interne restauratie. Dat is gelukkig geen belemmering voor de start van het nieuwe concert seizoen! Maar is wel de reden dat de seizoen brochure wat later verschijnt dan u van ons mag verwachten. U ontvangt het programma nog deze maand in uw brievenbus. Het hele jaarprogramma kunt u nu al wel terugvinden op onze website www.andrieskerk.nl !

Vanwege die restauratie kunnen we in november ook geen gebruik maken van de Andrieskerk. Gelukkig vonden we voor de eerste muzikale happening met het Utrechts Conservatorium een gastvrij onthaal in de Napoleonschuur (de voormalige bibliotheek), Burg. Jhr.H.vd Bosstraat 13!

Wat bieden wij u op vrijdag 9 november…… De afdeling klassiek zang van het Utrechts Conservatorium presenteert die avond een Lied & Mise en scene en wordt daarbij begeleid door pianist Felix Justin. Toelichting op het programma…. Graham Johnson noemde ooit een liedrecital een aaneenschakeling van liederen die de indruk wekten van scènes uit een ’under-rehearsed opera’. Elk lied is een universum op zich, en elk lied moet altijd als zichzelf worden geleerd en gewaardeerd. Geen enkel stuk is bijvoorbeeld even een liedje voor tussendoor. Als je het vergelijkt met een wand vol schilderijen dan heeft elk schilderij een eigen plek op die muur en op die plek is het even winter, zomer, of er zijn bloemen, of vruchten of er is een portret van iemand. Zo ook met liederen in een liedrecital. Het lied-zingen is misschien wel het moeilijkste uit het repertoire van zangers. De liedzanger moet zichzelf spelen, maar hij of zij moet ook zijn of haar ware zelf blijven. Hoe ver kan je gaan in een lied? Heel erg ver. Hoe dichtbij jezelf moet je blijven bij het vertolken van een lied? Heel erg dichtbij.

In het bijzondere mise en scene project voorafgaand aan dit concert hebben de studenten klassiek zang olv zanger Marc Pantus deze spagaat aan den lijve ondervonden en zijn met elkaar op zoek gegaan naar de juiste weg, voor elke zanger en voor elk stuk. Het resultaat van deze zoektocht presenteren zij deze avond aan u. Kaartverkoop……. Reserveren kan via de website www.andrieskerk.nl/reserveren. Vanaf 1/11 zijn kaarten ook verkrijgbaar via fa. Kleton en Drogisterij Koenhoek. Kaartverkoop aan de zaal op 9/11 vanaf half acht. De toegangsprijzen zijn iets gewijzigd: volwassenen betalen €17,50 (incl. 2 consumpties) en jeugd/studenten €8,-)