• het Utrechts Byzantijns Koor olv Iryna Gorvanko

    nvt

Het Utrechts Byzantijns Koor (UBK) in de Andrieskerk

06-12-2017, 16:01 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 22 december 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

De Hof 16, Amerongen
Andrieskerk
Amerongen

De "ambassadeur van de Oekraïense muziek"….

Een traditie is geboren! Voor de derde keer brengt op vrijdag 22 december het UBK een boeiend concert in de Andrieskerk, die dan geheel in kerstsfeer is met echt brandende kaarsen! Het koor is inmiddels meer dan 65 jaar "jong" en nog springlevend! Zowel in binnen als buitenland worden liturgieën en concerten verzorgd. De nadruk ligt hierbij - zeker na de komst van de nieuwe muzikaal leidster Iryna Gorvanko - nog nadrukkelijker op de Oekraïense zangcultuur. Zij grijpt terug op de traditie die ooit is gevestigd door de oprichter van het koor Dr. Myroslav Antonowycz.

De opmerkzame luisteraar zal dit jaar een lichtere toets in de zangcultuur herkennen en nieuwe elementen in het repertoire ontdekken.

Op 22 december wordt voor de pauze muziek van de kersttijd ten gehore gebracht; na de pauze zal de nadruk liggen op het profane repertoire.

Aanvang 20.00 uur.

Toegangskaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar (€ 15,00 en € 8,50 voor jeugd/studenten). Online bestellen kan ook via www.andrieskerk.nl of lokaal bij firma Kleton en Drogisterij Koenhoek.