• Vrede

    Hannelieke van de Beek
  • kunstenares Hannelieke van de Beek

    Johan Doornenbal

Hannelieke van de Beek en Bas Spek exposeren in de Johanneskerk

22-05-2017, 21:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 28 mei 2017, 11:15 tot zondag 18 juni 2017, 12:00

Locatie:

Lomboklaan 9, Leersum
Johanneskerk Leersum
Leersum

Hannelieke van de Beek en Bas Spek exposeren van 28 mei t/m 18 juni in de Johanneskerk aan de Lomboklaan in Leersum. Hannelieke exposeert met kunstwerken rond het thema van het Pinksterfeest.

De kunstwerken verhalen in 'beelden' van haar levensweg. Inspiratie vind zij in haar verwondering over de wereld, dichtbij en ver weg. In natuur, landschap en de ontmoeting met mensen ervaart zij tegelijkertijd het mysterie van de bijbel en nu in het bijzonder rond het Pinksterfeest.

Voor haar is alles materiaal: textiel, natuurlijke vindsels, hout, lood, glas en steen. De beelden ontstaan door het samenvoegen van fotografie, schilder- en borduurwerk. Zij werkt vanuit het materiaal, experimenteel, intuïtief en associatief.

Hannelieke van de Beek (1958) volgde haar opleiding 'monumentale textiel' aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1982).

Haar kunst wordt geëxposeerd in vele kerken in Nederland. De kunstwerken vormen regelmatig een onderdeel van (bijzondere) diensten, kunstvespers en hoogtijdagen. De kunst reist rond en vindt een weg naar waar het welkom of nodig is. De kunstwerken worden regelmatig gepubliceerd in tijdschriften en boeken.

Bas Spek volgde zijn opleiding bij Adriaan Seelen en Niek Wiitebrood. Hij toont met de hand gehakte beeldhouwwerken.

De expositie vindt plaats in het kader van het 50-jarig jubileum van de Johanneskerk. De expositie duurt van 28 mei tot en met zondag 18 juni en is te bezichtigen op zondagen van 11.15 tot 12.00 uur.

EXTRA OPENSTELLING op zondag 4 juni van 14.00-17.00 uur en dinsdagmorgen van 10.30 - 12.00 uur.

Meer informatie op de website PKNleersum.nl of op www.hanneliekevandebeek.exto.nl.