• Santura

    Santura

Gezond Verstand Avond

10-11-2017, 17:50 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 21 november 2017, 20:00 tot 21:30

Locatie:

Patrimoniumstraat 2, Maarn
Santura
Maarn

Depressief van melk!? Lezing over voedingsintoleranties en allergieën

door Christa Nagtegaal

Een Gezond Verstand Avond (GVA)

​Datum: dinsdag 21 november 2017

Tijd: 20.00 uur

Locatie: Santura, Patrimoniumstraat 2, Driebergen

Entree: €10

Aanmelden: santura.nl/agenda/aanmelden-gva

In 1997 schreef Christa haar afstudeerscriptie voor acupunctuur over het onderwerp Voedselovergevoeligheden. Naast kennis, heeft Christa inmiddels ook veel ervaring met het testen en behandelen van voedingsintoleranties.

Al in de vorige eeuw hebben vele artsen en psychiaters uit Amerika en Engeland onderzocht en bewezen dat bepaalde voedingsmiddelen die we van kinds af aan dagelijks gebruiken, oorzaak zijn van vele klachten en ziekten.

Toch is hier nog steeds nauwelijks aandacht voor! In de reguliere geneeskunde wordt hier helemaal niet naar gekeken. Van alcohol, nicotine en andere drugs kan men zich wel voorstellen dat het slecht is voor het lichaam. Toch werken voedingsmiddelen als koemelk, suiker en gluten op dezelfde manier voor 80% van de mensen! Het voedingsmiddel waar men intolerant voor is, werkt als gif voor het lichaam. Vaak vinden we dit voedingsmiddel juist lekker!

Christa zal tijdens deze lezing uitleggen hoe dit mechanisme werkt en hoe het mogelijk is dat voedingsintolerantie voor zoveel klachten zorgt. Tevens zal Christa demonstreren hoe ze de voedingsmiddelen opspoort waarvoor iemand intolerant is. Ook het behandeltraject zal aan bod komen, want voedingsintolerantie en de ontstane klachten zijn goed te behandelen!