• Leersumse Veld

    Staatsbosbeheer

Excursie 4 september Natuur & Historie van het Leersumse Veld

29-08-2016, 11:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 4 september 2016, 12:00 tot 14:00

Locatie:

Maarsbergseweg 18a, Leersum
De Veldschuur
Leersum

Een wandeling door de bossen en heide van Leersum.

Zondag 4 september organiseert Staatsbosbeheer weer een wandeling door het Leersumse Veld. Ga mee op excursie met twee gidsen van Staatsbosbeheer die het gebied goed kennen. Zij vertellen over het ontstaan van het landschap en wijzen op sporen uit het verleden. Flora, fauna en de rijke historie van het Leersumse Veld komen aan bod.

Het Leersumse Veld kent veel variatie. Het ene moment loopt u door een statige laan, het volgende staat u oog in oog met een Piëmontese koe. U loopt langs akkers, door bos en over heide. En ineens kijkt u uit over de Leersumse Plassen, drie prachtige vennen. De gidsen van Staatsbosbeheer leiden u over de leukste paadjes. Zij vertellen graag over de natuur en geschiedenis van dit gebied. Dus laat u verrassen en ga mee!

De wandeling start om 12.00 uur bij Infocentrum "De Veldschuur" aan de Maarsbergseweg 18a. Omstreeks 14.00 uur bent u weer terug en kunt u nog nagenieten met een kopje koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zorg voor stevige schoenen en eventueel regenkleding. Een stevige kinderwagen kan mee, een scootmobiel helaas niet. Honden mogen aangelijnd mee. De kosten voor deelname bedragen €2,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen, inclusief het drankje na afloop. Graag gepast betalen.