• Leersumse Plassen

    Staatsbosbeheer

Excursie 3 september: Ontdek de flora en fauna van het Leersumse Veld

28-08-2017, 12:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 3 september 2017, 12:00 tot 14:00

Locatie:

Maarsbergseweg 56, Leersum
Infocentrum de Veldschuur
Leersum

Een wandeling voor jong en oud door de bossen en heide van Leersum.

Ga op zondag 3 september mee op excursie met de gids van Staatsbosbeheer. De gids vertelt over het ontstaan van het landschap en wijst je op sporen uit het verleden. Flora, fauna en de rijke historie van het Leersumse Veld komen aan bod.

Wandelen in het Leersumse Veld is altijd verrassend. Het ene moment loop je door een statige laan, het volgende sta je oog in oog met een Piëmontese koe. Je loopt door bos en over heide. En ineens kijk je uit over de Leersumse Plassen, drie prachtige vennen. De gids van Staatsbosbeheer kent het gebied op zijn duimpje en leidt je over de leukste paadjes. Hij vertelt graag over de natuur en geschiedenis van dit gebied. Dat maakt deze excursie tot een unieke belevenis. Dus laat je verrassen en ga mee!

De wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar en start om 12.00 uur bij Infocentrum 'De Veldschuur' aan de Maarsbergseweg 18a. Omstreeks 14.00 uur ben je weer terug en staat en kopje koffie of thee voor je klaar.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Zorg voor stevige schoenen en eventueel regenkleding. Een stevige kinderwagen kan mee, een scootmobiel helaas niet. Honden mogen aangelijnd mee. De kosten voor deelname bedragen €2,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen, inclusief het drankje na afloop.

Graag gepast betalen.