• omslag

    nvt, foto misschien bijsnijden?

De vorm van geluid, roman over tinnitus

11-10-2018, 11:02 | Lezersnieuws | Gregor Verwijmeren

Datum:

zaterdag 3 november 2018, 17:00

Locatie:

Traaij 4c
Boekhandel Jacques Baas
Driebergen

Zaterdag 3 november vindt bij boekhandel Jacques Baas in Driebergen de presentatie plaats van De vorm van geluid van Gregor Verwijmeren. Dit is waarschijnlijk de eerste roman over tinnitus uitgegeven door een mainstream uitgeverij (Van Oorschot).

De debuutroman vertelt over een muziekcatalogiseerder die van de ene op de andere dag wordt geconfronteerd met geluiden in zijn hoofd, die hem zozeer kwellen dat ze tussen hem en de wereld gaan staan. In nauwgezet proza volgt de schrijver zijn hoofdpersoon op zijn weg naar verlossing, langs lotgenoten, genezers en geluidsfilosofen. De schrijver gaat daarbij diepere vragen niet uit de weg, als: Wat betekenen geluiden in een cultuur waarin het visuele en materi?le domineren? Stilte, dat zo zeldzame goed, wat zegt het ons? En is het wel zo natuurlijk?

Verwijmeren heeft meer geschreven dan de geschiedenis van een fnuikend en groeiend fenomeen: een toonschets van onze tijd, een ode aan de muziek, en een gevoelige beschrijving van zijn jeugd en eigen gezin. Een op het scherp van de snede geschreven roman, waarin geluiden er evenveel toe doen als de personages, en die ook de lezer anders naar de wereld doet luisteren.

Voor meer info: gregorverwijmeren.nl

De presentatie is vrij toegankelijk voor belangstellenden. Boekhandel Baas, Traay 4, Driebergen, aanvang 17.00 uur.