Burgemeester Frits Naafs geeft ter ere van 5 jarig jubileum startsein Gouden dagen activiteiten

31-03-2017, 13:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 7 april 2017, 14:00 tot 15:30

Locatie:

Vijverlaan 10, Driebergen
Ontmoetingscentrum De Vijver
Driebergen

Burgemeester Frits Naafs opent op 7 april om 14.00u in Ontmoetingscentrum De Vijver 'De Gouden culturele middag' ter ere van het vijfjarig bestaan van het Ontmoetingscentrum De Vijver.

Het Ontmoetingscentrum De Vijver bestaat 5 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. De hele week zijn er bijzondere activiteiten voor de bezoekers; zoals volksdansen, Tai Chi demonstratie etc. Op woensdag 5 april om 14.30u komt het Koor 'Eigenwijs' van Ontmoetingscentrum Zeist samen zingen met het 'Ontmoetingskoor' van De Vijver. Bezoekers, mantelzorgers en andere geïnteresseerden zijn welkom om mee te zingen! Op 7 april om 14.00 uur zal burgemeester Frits Naafs ter ere van het lustrum 'de Gouden culturele middag' openen. Dit is de start van een reeks 'Gouden activiteiten' die het Ontmoetingscentrum komend jaar wil organiseren voor deelnemers en buurtbewoners. Bezoekers, mantelzorgers, familie, vrienden, buren en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Musici Frank Jenniskens en Maarten Stalpers nemen u mee op een interactieve muzikale reis door de tijd. Ze zullen bekende melodieën spelen, klassiek, jazz/swing uit de jaren '40-'50 en Nederlandse cabaret- en volksliedjes.

Het Ontmoetingscentrum De Vijver (ISZ De Brug) is recent aangesloten bij Stichting Gouden dagen: www. goudendagen.nl. Deze stichting vindt het belangrijk dat ouderen, ook ouderen die thuis wonen, aandacht krijgen. Zij helpen welzijn- en zorgorganisaties bij het vinden van financiële middelen om verschillende groeps- en individuele activiteiten te organiseren.

Op 2 april 2012 opende Ontmoetingscentrum De Vijver haar deuren voor mensen met lichte tot matige dementie en hun mantelzorgers. Inmiddels is het Ontmoetingscentrum vijf dagen per week geopend en ontvangen we ook mensen die verder in het dementieproces zijn. Er is een ook een ondersteuningsprogramma voor mantelzorgers. Vorig jaar is er een nieuwe begeleidingsvorm gestart; 'DemenTalent'. Mensen met de diagnose dementie, die niet bij de pakken neer willen zitten, kunnen vrijwilligerswerk doen bij verschillende organisaties. We kijken naar mogelijkheden en kwaliteiten en zoeken passend vrijwilligerswerk.

We zoeken vrijwilligers met en zonder dementie die ons kunnen helpen bij de verschillende activiteiten die er georganiseerd worden. Ook ontvangen we graag nieuwe bezoekers in het Ontmoetingscentrum. Voor inlichtingen en vrijblijvend kennismaken: T : 0343 555407/555401,

E: w.sturkenboom@iszdebrug.nl, W: www.iszdebrug.nl