• Beleef de bodembeleefdag bij Kraaybeekerhof

    Kraaybeekerhof

Bodembeleefdag: toehoordersdag Barstensvol Leven bij Kraaybeekerhof

14-02-2018, 11:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 7 maart 2018, 11:00 tot 17:00

Locatie:

Diederichslaan 25, Driebergen
Landgoed Kraaybeekerhof
Driebergen

Dag 3 Bodembeleefdag - 7 maart 2018

Toehoordersprogramma opleiding Barstensvol Leven!

In de opleiding Barstensvol Leven! staat vitaliteit centraal. De Biodynamische landbouw is de enige landbouwmethode die zorgt voor de aarde. Door te zorgen voor de aarde, brengt deze vitale voeding met levenskracht voort.

In de opleiding wordt geleerd wat biodynamische landbouw is. Bijzondere pioniers vertellen uit hun ervaring. Wat is vitaliteit, en hoe wordt dit waargenomen? Hoe komt het samenspel tussen aarde, mens, dier en plant harmonieus tot stand? De opleiding inspireert en verrijkt.

Bepaalde lessen van deze opleiding zijn opengesteld voor toehoorders. Inschrijven kan alleen via de website. De betaling verloopt via iDeal.

Programma

Dag 3 opleidingsprogramma BvL, 7 maart De Bodem Beleefdag

Waarom kun je op een arme zandgrond zo weinig, maar o, zulke lekkere worteltjes telen? En waarom geeft een kleigrond zo'n overvloed aan penen, die naar niets smaken?

Op deze vragen en nog veel meer krijg je op deze bodembeleefdag een antwoord. Biodynamisch tuinder en docent Jan Weijsenfeld neemt je mee op reis langs de bodems van Nederland.

Daarbij komt allereerst de ontwikkeling van de verschillende grondsoorten vanuit het oergesteente graniet aan de orde. Daarna laat Jan zien hoe in iedere bodemsoort op unieke wijze de vier elementen, aarde, water lucht en vuur, inwerken. Die elementen vormen een brug naar de kosmische inwerking van sterren- en planetenkrachten in de bodem, verantwoordelijk voor de smaak, geur, kleur en vorm van het gewas. Neem een handje aarde uit je tuin mee en ontdek de sterke en zwakke kanten van jouw bodem. En leer hoe je hem het beste kunt verzorgen.

Interessant voor iedereen, met of zonder moestuin, die nieuwsgierig is naar de grond onder zijn voeten.

De dag wordt afgesloten met een ervaringsverhaal van Jan Dirk van der Voort: bekend van Remeker kaas.