Bijenvereniging Driebergen-Doorn organiseert cursus bijenhouden

10-01-2018, 17:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 16 maart 2018, 16:14 tot vrijdag 21 september 2018, 16:14

Locatie:

Nabij Woudenbergseweg 40, Leersum
Verenigingsstal Leersum
Leersum

Ook in 2018 organiseert Bijenvereniging Driebergen-Doorn de Basiscursus Bijenhouden. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leven van bijen en geboeid worden door bloemen en planten in de eigen omgeving is het houden van bijen een hobby die u dichter tot de natuur brengt. Prettig bij-product is uiteraard de honing. Hoe aardig is het om iemand een potje honing van de eigen bijen cadeau te kunnen doen.

Misschien heeft u wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat dus echt de kans om het te doen.

Zeker nu is het belang van de bij groot gegeven de recent vastgestelde alarmerende afname van insecten in Europa.

Het doel van de Basiscursus Bijenhouden is om mensen die geïnteresseerd zijn in honingbijen te leren hoe met bijenvolken om te gaan en ze vakbekwaam te behandelen. De cursus bestaat uit een aantal theorielessen welke in Maarsbergen worden gegeven. De praktijklessen bij de bijenkasten worden gegeven op het landgoed 'De Reehorst' in Driebergen. De cursus wordt afgesloten met een examen wat met goed gevolg het NBV-diploma oplevert. Hierna mag u zich imker noemen. In het jaar waarin men de cursus volgt ontvangt u acht keer per jaar het blad Bijenhouden.

Voor meer informatie over kosten en data kunt u kijken op de website van de NBV, www.bijenhouders.nl of contact opnemen met:

Rien de Klerk per mail r.klerk@planet.nl.